Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 18:41

Ζητούνται απαντήσεις σε ενα βασικό ερώτημα για το διπλό θανατηφόρο ατύχημα στον πύργο ψύξης του Αγ. Δημητρίου

φωτο αρχέιου απο τον πύργο ψύξης της 5ης πτολεμαϊδας φωτο αρχέιου απο τον πύργο ψύξης της 5ης πτολεμαϊδας

Ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης με αφορμή το ατύχημα στον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας του Αγ. Δημητρίου.

Όταν οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε τέτοια ύψη για το καθαρισμό του πύργου η να εκτελέσουν άλλες εργασίες ακολουθείται μια διαδικασία που είναι αυστηρή και συγκεκριμένη.

Υπάρχουν συρματόσχοινα που είναι δεμένα σε ειδικά άγκιστρα του πύργου ψύξης και εκεί με κάποιο τρόπο κρέμονται τα καλάθια εργασίας όπου οι εργαζόμενοι είτε είναι μέσα και δουλεύουν είτε μεταφέρουν τα υλικά από το έδαφος.  Επίσης οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα καλάθια εργασίας είναι δεμένοι με ξεχωριστούς ιμάντες οι οποίοι με την σειρά τους δένονται σε ξεχωριστά άγκιστρα.

Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας ώστε εάν πάει κάτι λάθος με το καλάθι εργασίας ο εργαζόμενος που βρίσκεται εκεί να μην παρασυρθεί μαζί του αλλά να μείνει να αιωρείται από τους ιμάντες που είναι δεμένοι σε ξεχωριστά άγκιστρα από αυτά του καλαθιού, ώστε στην συνέχεια τα ειδικά συνεργεία να τον κατεβάσουν σώο από το υψόμετρο.

Στο ατύχημα του πύργου ψύξης του Αγ. Δημητρίου φαίνεται ότι κάτι πήγε λάθος. Εάν οι άτυχοι εργαζόμενοι ήταν δεμένοι σε ξεχωριστό άγκιστρο θα έμεναν στον αέρα αιωρούμενοι, εκτός κι αν για κάποιο λόγο η δεν ήταν δεμένοι η κόπηκαν οι ιμάντες τους . Από την άλλη το ενδεχόμενο  να κόπηκαν τα συρματόσχοινα του καλαθιού και οι εργαζόμενοι παρασύρθηκαν μαζί του σημαίνει ότι δεν ήταν σωστά ασφαλισμένοι όπως έπρεπε.

Βέβαια οι απαντήσεις θα δοθούν απο τις έρευνες των Επιθεωρητών και των ειδικών πραγματογνωμόνων που έτσι η αλλιώς έχουν εμπλακεί στην διερεύνηση του  ατυχήματος 

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 19:08