Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 22:26

Με τα "κιάλια" λόγω Πάτση παρακολουθούσε την επίσκεψη των δύο υφυπουργών στα Γρεβενά ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης. Το παρασκήνιο της επίσκεψης και τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας του Περιφερειάρχη

του Σπύρου Κουταβά

Η περιοδεία των δύο υφυπουργών Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά και Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη  στα Γρεβενά, ήταν μια επίσκεψη με εντελώς «άδειο καλάθι» για την Περιφερειακή ενότητα Γρεβενών.

Από την άλλη η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση που πραγματοποίησε και τις επαφές με το υπουργικό κλιμάκιο δεν έθεσε ένα πλαίσιο ιεραρχημένων αιτημάτων. Η επίσκεψη στερείτο κάποιας σοβαρής προετοιμασίας, ήταν μια από τις «χαλαρές» εξορμήσεις που κάνουν τους τελευταίους τρείς μήνες αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης στην περιοχή. Έρχονται, τους υποδέχονται με θέρμη,  τους γεμίζουν με καλάθια, δώρα, κρασιά και μανιτάρια τα πορτ μπαγκαζ των συνοδευτικών οχημάτων τους και φεύγουν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην περίπτωση των δύο συμπαθέστατων υφυπουργών που ήταν σαφές ότι ήρθαν στα Γρεβενά ως προσκεκλημένοι του τοπικού βουλευτή Ανδρέα Πάτση και όχι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση κάποιας αυτοδιοικητικής η Περιφερειακής αρχής η ανταποκρινόμενοι στην ανάπτυξη ενός κυβερνητικού σχεδιασμού που συνήθως συνοδεύεται στην προετοιμασία του  από κοινές συσκέψεις βουλευτών περιφερειάρχη κυβερνητικών αυτοδιοικητικών αξιωματούχων κλπ.. Κι εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα γιατί δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω, εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο βουλευτής και ο περιφερειάρχης παρότι ανήκουν ανάμεσα στο ίδιο κόμμα δεν λένε μεταξύ τους ούτε καλημέρα.  

Το πρόγραμμα της επίσκεψης οργανώθηκε σε συνεργασία με τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή και περιελάβανε εκτός από την κλασσική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Γρεβενών -ανήκει στα υποχρεωτικά καθήκοντα όσων υπουργών εκδράμουν στην περιφέρεια – την κοινή συνάντηση των δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης στο δημαρχείο Γρεβενών, την επίσκεψη στην πρότυπη εταιρία παρασκευής τυροκομικών «Κουρέλας» την επίσκεψη στο φαράγγι της Πορτίτσας και στο Παλαιοντολογικό μουσείο της Μηλιάς.

Το πρόγραμμα δεν προέβλεπε επίσκεψη στο κτίριο της αντιπεριφέρειας καθότι ο τοπικός αντιπεριφερειάρχης (Γιατσος) είχε προσκληθεί στην κοινή σύσκεψη του δημαρχείου.  Όμως ο τελευταίος   υπακούοντας στην εντολή Κασαπίδη τελικά δεν προσήλθε στην σύσκεψη, ενώ σε όλη την περιοδεία των δύο υφυπουργών η περιφέρεια δεν παρίστατο με κανένα εκπρόσωπό της κάτι που δεν συνηθίζεται.

Οι σχέσεις Πατση και Κασαπίδη είναι κακές και ο Πάτσης από την αρχή της θητείας του φρόντισε να δείξει στον περιφερειάρχη ποιο είναι  το πολιτικό αφεντικό στο νομό. Με τις ενέργειές του, μερικές έγιναν και σε δημόσια θέα, εκπαραθύρωσε στην κυριολεξία τον περιφερειάρχη από την άσκηση της δημόσιας πολιτικής  στα Γρεβενά  περιορίζοντας  Γιατσο και Κασαπίδη σε αποκλειστικά αυτοδιοικητικά πλαίσια πχ στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, μαντριά, βοσκότοποι κλπ

Μετά την επίσκεψη του υπουργικού κλιμακίου στο φαράγγι της Πορτίτσας και τις δηλώσεις στους δημοσιογράφους  η υπουργική συντροφιά παρέα με τον βουλευτή τους δύο δημάρχους και εκπροσώπους του τοπικού διαμερίσματος Σπηλαίου απολάμβανε αρνάκι γρεβενιώτικο στην γνωστή ταβέρνα του χωριού, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.

 Σύμφωνα με πήγες μας ο Περιφερειάρχης ζητούσε τόσο από τους δύο υπουργούς όσο και σε συντονιστές του κυβερνητικού έργου στο Μαξίμου να υπάρξει συνάντηση του υπουργικού κλιμακίου εκτός προγράμματος τόσο με ίδιο όσο και με τον αντιπεριφερειάρχη στο κτίριο της Περιφέρειας στα Γρεβενά. Από τα πολλά  τηλέφωνα ο υφ. Γιώργος Αμυράς τελικά αποφάσισε να κάνει  μια παρέκκλιση στο πρόγραμμα του και  αργά το μεσημέρι εν’όσο ήταν στο δρόμο της επιστροφής έκανε μια ολιγόλεπτη στάση στο γραφείο του Γιατσου  όπου έβγαλαν ως τεκμήριο και την σχετική φωτογραφία που ο περιφερειάρχης «σήκωσε» αμέσως στον  λογαριασμό του στο fb. Η δε Ζαχαράκη αν και στην αρχή φάνηκε να μην συμφωνεί με την ιδέα της συνάντησης τελικά ενέδωσε, αλλά και αυτή προσδιόρισε το ραντεβού της με τον Kασαπίδη μετά τo πέρας του επίσημου προγράμματος της και πιο συγκεκριμένα αργά το βράδυ μετά την επίσκεψη της στο Παλαιοντολογικό μουσείο της Μηλιάς.

Το ότι ο Κασαπίδης δεν τολμά να εμφανιστεί σε επισκέψεις  υφυπουργών στα γεωγραφικά όρια της περιφέρειας που είναι τα Γρεβενά και μάλιστα σε έργα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του όπως η ανάπτυξη του μουσείου στην Μηλιά η προβολή του στα δίκτυα του ΕΟΤ, η υπόθεση του  Γεωπάρκου Γρεβενών Κοζάνης το θέμα των βιολογικών τοπικών προϊόντων Γρεβενών κλπ. καταγράφεται ως ένα σοβαρό μειονέκτημα για το έργο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στο νομό ενώ φίλοι και εχθροί του μιλάνε για ένα κανονικό «στραπατσάρισμα» της εικόνας του από τον  βουλευτή.  

«Είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και αυτό βγαίνει προς τα έξω»  λέει το ανέκδοτο των Γρεβενών.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 22:44