Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 10:40

Η δήλωση Πλεύρη για τον υπο διαμόρφωση χάρτη Υγείας και τον ρόλο των νοσοκομείων σε ακτίνα 30 χλμ.

 Ο παρακάτω διάλογος του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη έγινε πριν δύο ημέρες στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ.

Πλεύρης: Να δούμε την παρεχόμενη υπηρεσία που υπάρχει στην χώρα μας ειδικά σε κάποια περιφερειακά νοσοκομεία που δείχνουν τα στοιχεία  ότι έχουν ποσοστό θνητότητας μεγαλύτερο από τα νοσοκομεία του κέντρου Διαχρονικό πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τον covid γιαυτο έχει συσταθεί η επιτροπή με τους ειδικούς την  αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη δουλεύεται όλο το σχέδιο.

δουλεύεται θέλουμε να δούμε σε όλα τα νοσοκομεία πως γίνεται η παρεχόμενη υπηρεσία να κάνουμε τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Οι γιατροί και νοσηλευτές είναι στην πρώτη γραμμή και τους σεβόμαστε αλλά κοιτάζουμε και τις υποδομές που μπορούν να βελτιωθούν με σχέδιο της κυβέρνησης μέσα από το ταμείο ανάκαμψης

Δημοσιογράφος:  Δηλαδή να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες και όχι να κλείσουν νοσοκομεία…

Πλεύρης: Προσέξτε πως είναι το πλάνο του χάρτη υγείας που είναι να αναδιαμορφωθεί.

 Θα πρέπει οι δομές που υπάρχουν  να εξυπηρετούν τον ασθενή, πως τον εξυπηρετούν τον ασθενή ; εγώ σας λέω το συνολικό σχέδιο και που θα αποτυπωθεί ανά περιφέρεια .

Όταν υπάρχει ένα  νοσοκομείο που θα έχει όλες τις υπηρεσίες αναβαθμισμένες δεν κλείνει καμία δομή αυτό είναι στο σχεδιασμό αλλά από και πέρα θα πρέπει να βλέπουμε ποιο νοσοκομείο θα έχει τις βασικές υπηρεσίες αυτό είναι στο σχεδιασμό,  να βλέπουσες ποιο νοσοκομείο θα έπρεπε να έχει όλες τις δομές βασικές κα τα άλλα περιφερειακά  νοσοκομεία σε απόσταση 30 χλμ να κρατούν τις βασικές υποδομές αλλά να υπάρχει συγκέντρωση δυνάμεων στα δύσκολα περιστατικά στο κεντρικό νοσοκομείο με ιδιαιτερότητα στην γεωγραφική κατάσταση να υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία να μην κλείσει καμία δομή.

Δύο ημέρες πριν την συνέντευξη  η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μ. Γκαγκα είχε συνάντηση στα γραφεία της ΝΔ με τους βουλευτές γιατρούς της ΝΔ όπου τους ανέλυσε το σχέδιο που ετοιμάζει με τους συνεργάτες της για το οποίο μίλησε προηγουμένως ο Πλεύρης.

Την επομένη της συνάντησης με την Μ. Γκάγκα ο βουλευτής Καστοριάς και γιατρός Ζήσης Τζηκαλαγιας με φωτογραφίες που έδωσε ο ίδιος στην δημοσιότητα μίλησε για  την συνάντηση και δήλωνε επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και την Τελιγιορίδου ότι «δεν κινδυνεύει το νοσοκομείο Καστοριάς από την τυχόν ύπαρξη ενός νέου περιφερειακού νοσοκομείου που προωθεί η μελέτη του δήμου Κοζάνης.

Το vetonews απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ  με το ερώτημα εάν γνωρίζουν το περιεχόμενο της συνάντησης Γκάγκα με τους γιατρούς συναδέλφους τους βουλευτές του κόμματος. Η Π. Βρυζιδου δήλωσε ότι «έμαθε από συναδέλφους της ΝΔ για την συνάντηση» και ότι η συζήτηση αφορούσε «ζητήματα προσλήψεων και διαχείρισης προσωπικού στα νοσοκομεία». Ο Γ. Αμανατίδης δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει ότι έγινε τέτοια συνάντηση ούτε και το περιεχόμενο της συζήτησης» και προθυμοποιήθηκε ότι «θα μας ενημερώσει αφού και ο ίδιος ενημερωθεί». Για την συνάντηση δεν γνώριζε ούτε ο Στάθης Κωσταντινίδης ενώ ο Ανδρέας Πάτσης των Γρεβενών δήλωσε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις στα γραφεία του κόμματος γίνονται κατά κόρον αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να φορά την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι μόλις πριν δυο ημέρες συναντήθηκε με τον υπουργό υγείας ο οποίος εξήρε την τάξη του Νοσοκομείου Γρεβενών. Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας δήλωσε ότι ανάμεσα σε πολλά αλλά ειπώθηκε οτοι πρέπει να υπάρχει ένα νοσοκομείο σε ρόλο περιφερειακού με όλες τις ειδικότητες και τα επιμέρους Νομαρχιακά να λειτουργούν με τουλάχιστον με τις τέσσερις βασικές ειδικότητες (Χειρουργική Παθολογική, Μαιευτική, Παιδιατρική.

Πάντως είναι γεγονός ότι η εκπόνηση του σχεδίου που  αφορά τον υγειονομικό χάρτη υγείας είναι ακόμη στα χαρτιά,  η συζήτηση γίνεται προς το παρόν σε τεχνοκρατικό επίπεδο και σε πολιτικό κεκλεισμένων των θυρών όπως έγινε με τους γιατρούς βουλευτές της ΝΔ και προς το παρόν δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα μπορούσε να γίνει συζήτηση επ αυτού πάρα μόνο οι κατευθύνσεις που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πλεύρης στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Σπύρος Κουταβάς 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 11:05