Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 10:31

Μια περίεργη ανακοίνωση του βουλευτή ΝΔ Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια

Το σχόλιο του vetonews.gr

Ο κ. Τζηκαλάγιας είναι βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου και το καθήκον είναι η συμμετοχή του στις Kοινοβουλευτικές εργασίες (Nομοθετικό Εργο) και παράλληλα ο έλεγχος της Εκτελεστικής εξουσίας μέσω του κοινοβουλευτικού έργου δηλαδή, ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές κλπ. Ο βουλευτής όταν επιθυμεί να ασκήσει έλεγχο στο έργο της Εκτελεστικής εξουσίας δηλαδή των κρατικών λειτουργών και υπηρεσιών που εποπτεύει, το κανει πάντα με τον τρόπο που του επιτρέπει η θέση του βουλευτή δηλαδή με αναφορές, ερωτήσεις όπου  καλείται ο αρμόδιος υπουργός εντος του Κοινοβουλίου να απαντήσει σε θέματα που αφορούν το έργο των υπηρεσιών που ελέγχει.

Η ενέργεια του βουλευτή όπου μέσω του δελτίου τύπου υποβάλλει ανακριτικού τύπου  ερωτήματα σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης διοίκησης για ένα θέμα διαχείρισης που αφορά την χρήση αυτοκίνητων 4χ4 από την Δασική υπηρεσία Καστοριάς εκφράζοντας την άποψη ότι έχουν τελεστή ακόμη και ποινικά αδικήματα, τον μετατρέπει σε Εισαγγελικό κατήγορο από έδρας που υποβάλλει ρητορικά ερωτήματα για τις πράξεις του κατηγορουμένου.

Ευτυχώς για την Καστοριά ο κ. Τζηκαλάγιας δεν είναι εισαγγελέας, ούτε αρθρογράφος περιθωριακού εντύπου, ούτε καφενοβιακός σχολιαστής της καστοριανής καθημερινότητας για να αφήνει αιχμές για υπηρεσιακά στελέχη του Κράτους, αλλά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εάν βέβαια έχει στα χέρια του ήδη τρανταχτές ενδείξεις και στοιχεία για ποινικές κολάσιμες πράξεις υπηρεσιακών στελεχών της Κρατικής διοίκησης  είτε ενημερώνει άμεσα την αρμόδια Κρατική αρχή, είτε χωρίς χρονοτριβή  τις καταθέτει ενώπιον  του Εισαγγελέα Καστοριάς. Κάθε άλλη ενέργεια που αφορά πρόσωπα και θεσμούς της πόλης είναι πράξη εντυπωσιοθηρίας που τραυματίζει το ήδη λαβωμένο κουφάρι της δημόσιας Κρατικής διοίκησης. 

Η ανακοίνωση του κ. Τζηκαλαγια 

Οι πυρκαγιές δυστυχώς ανέβαλλαν την επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και του Γ.Γ Δασών.Μέσα στο πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν επίσκεψη στο Γράμμο και συνάντηση με τους Δασικούς

Συνεταιρισμούς. Μιας και η κυβέρνησή μας ορθά μετέφερε πρόσφατα τις αρμοδιότητες των Δασαρχείων στο Υπουργείο,στην προσπάθεια να εκλείψει η χρόνια δυσλειτουργία από την υπαγωγή τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το 2019 ο TAP δώρισε έξι οχήματα και το 2020 η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ένα στην Αποκεντρωμένη με σκοπό να διευκολυνθεί το έργο των Δασαρχείων Καστοριάς,Φλώρινας και Κοζάνης.Η Δασική μας Υπηρεσία θα έπαιρνε τρία(οι άλλοι από δύο) λόγω κοινής πεποίθησης πως υλοτομεί πολύ περισσότερο.Τελικά παραλήφθηκε μόνον ένα! Οι μαθητές μας προχθές έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις στα Νέα Ελληνικά και την Έκθεση Ιδεών.Πολύ καλά θέματα με κάποιο βαθμό δυσκολίας για να ξεχωρίσουν ( η ήρα από το σιτάρι),δηλαδή οι καλύτεροι.Πριν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που θα ασκήσω,θα βάλω μερικά ερωτήματα – <θέματα> με πολύ ευκολότερες απαντήσεις πιστεύω,για να μπορούν να απαντήσουν- < χαλαρά? > θεωρώ όλοι οι ερωτώμενοι-εμπλεκόμενοι:

1)γιατί η Δασική Υπηρεσία Καστοριάς πήρε ένα μόνο τετρακίνητο καινούργιο όχημα από τα τρία που δικαιούνταν?

2)γιατί παραδόθηκαν στις τρεις Διευθύνσεις Δασών μόνον τρία από τα επτά παραληφθέντα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση?

3)τι έγιναν τα τέσσερα, μη αποδοθέντα στους δικαιούχους, οχήματα?ποιά η χρήση τους αυτά τα 3 χρόνια?δεν αξιοποιήθηκαν απλώς ή χρησιμοποιούνταν σε αλλότρια καθήκοντα για ιδιωτική και όχι δημόσια χρήση?

4)γιατί ξηλώθηκαν τα διακριτικά από αυτά,όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες?

5)από την ΜΗ αξιοποίηση τεσσάρων οχημάτων των δωρεών,ποιοί θα αναλάβουν η θα τους αποδοθούν οι ευθύνες:

α)για την δυσλειτουργία των Δασαρχείων και ιδιαίτερα της Καστοριάς τόσα χρόνια?

β)την ταλαιπωρία και κακή εξυπηρέτηση των υλοτόμων?

γ)την καθυστερημένη κάθε χρόνο και σε μικρότερες ποσότητες παραχώρηση ξύλων για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων?

5)συνιστούν ναι ή όχι όλα τα ανωτέρω, αδικήματα ποινικά κολάσιμα?

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 11:29