Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 18:16

Ο Ε. Σημανδράκος είναι ο 4ος κατά σειρά πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Ιούνιο του 2019

 του Σπύρου Κουταβα

Η είδηση του διορισμού του Ευάγγελου Σημανδράκου ως προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς από όσους παρακολουθούμε τα τοπικά δρώμενα ότι ήταν κάτι το αναμενόμενο. Ως είθισται η επιλογή του προσώπου

στην κορυφή της ιεραρχίας του Οργανισμού τουλάχιστον στα χρόνια της ΝΔ επι Μητσοτάκη, χρήζει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού,  η τουλάχιστον των επιτελών του που αναλαμβάνουν την ευθύνη της επιλογής και της αξιολόγησης του προσώπου. Βέβαια για την επιλογή Σημανδρακου λένε ότι έγινε με ΑΣΕΠ από τον νόμο του Γεραπετρίτη που αφορά τις θέσεις προσώπων φορέων και εταιριών Δημοσίων Οργανισμών, όπου μοριοδοτούνται κατ’αποκλειστικότητα  οι θέσεις ευθύνης σε δημόσιους οργανισμούς κι εδω φαίνεται ότι ο κ. Σημανδράκος σε σχέση με άλλους υποψηφίους είχε καλύτερη μοριοδότηση λόγω ΑΝΚΟ  και αντιπεριφέρειας. Βέβαια ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν είναι επιλογή ΑΣΕΠ είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ και ως φαίνεται σε κρίσιμα ζητήματα θα υπάρχει η σχετική ώσμωση.

Να σημειώσουμε ότι η ΝΔ δεν τα πήγε καθόλου καλά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού από το 2019 έως σήμερα έχει αλλάξει τρεις προέδρους – ο Σημανδράκος είναι ο τέταρτος- οι περισσότεροι παραιτούνται υπό την σκιά σκανδάλων όπως εικονικές μισθώσεις δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων, είτε διαφωνίες για απευθείας αναθέσεις μηχανοργάνωσης η για άλλα ζητήματα, ενω κάποιες υποθέσεις ελεγχονται απο την δικαιοσύνη. 

Λόγω ασυμβιβάστου ο κ. Σημανδράκος δεν μπορεί να είναι αντιδήμαρχος ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν μπορεί να είναι ακόμη και δημοτικός σύμβουλος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 18:29