Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 16:56

Αρθ. Ζερβός: «Το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης θα το αναλάβει μία εταιρεία»

Αρθ. Ζερβός: «Το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης θα το αναλάβει μία εταιρεία»Παρά την καθυστέρηση των κυβερνητικών σχεδίων για την επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, η διαδικασία επιλογής στρατηγικού εταίρου και επενδυτή προχωρεί.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος 21 ξένων και ελληνικών εταιρειών και κοινοπραξιών, θα εκδοθεί νέα προκήρυξη για την τελική επιλογή, όπου θα τεθούν συγκεκριμένα οικονομικά και τεχνικά κριτήρια, τα οποία εκτιμάται ότι τα διαθέτουν οι μισές.

Η αξιολόγηση, όπως ανέφερε ο Αρθ. Ζερβός, θα γίνει από τη ΔΕΗ και τον σύμβουλο που έχει προσλάβει γι' αυτό, την Pricewater House. Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει τη ΔΕΗ είναι να μπορεί ο επενδυτής να εξασφαλίσει κεφάλαια αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ (τα ίδια κεφάλαια του επενδυτή θα είναι μόνο περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ). Η εξεύρεση των απαιτούμενων χρημάτων αναμένεται να δυσκολέψει ιδιαιτέρως τις ελληνικές εταιρείες, καθώς δεν είναι εύκολο να πάρουν τέτοια δάνεια. «Μη νομίζετε ότι και για τις ξένες θα είναι εύκολο, καθώς και οι ξένες τράπεζες δεν δανείζουν εύκολα για επενδύσεις στην Ελλάδα» αναφέρει στέλεχος της ΔΕΗ.

Ο Αρθ. Ζερβός πάντως, διαβεβαίωσε ότι το έργο θα αναλάβει μία εταιρεία (ή κοινοπραξία) και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια για να ικανοποιηθούν περισσότεροι.


από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 17:03