Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 08:19

Επτά μονάδες εκτός λειτουργίας στην Δυτική Μακεδονία απο την απεργία στη ΔΕΗ

Επτά μονάδες εκτός λειτουργίας στην Δυτική Μακεδονία απο την απεργία στη ΔΕΗΞεκίνησε η απεργία που κήρυξε τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ ζητώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην πώληση του 17 % της ΔΕΗ, όπως προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Με μία συντονισμένη κίνηση κλιμάκια της ΓΕΝΟΠ διασκορπίστηκαν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικους σταθμούς της περιοχής και μετά από διαπραγμάτευση μερικών ωρών τέθηκαν εκτός λειτουργίας 7 μονάδες από το βόρειο σύστημα της χώρας και τρεις μονάδες από το νότιο σύστημα.

 

Εκτός λειτουργίας είναι οι δύο μονάδες στον Αγ. Δημήτριο, οι δυο μονάδες στον ΑΗΣ Καρδιάς, μία μονάδα στην Πτολεμαϊδα, μία στο Αμύνταιο και η μονάδα της Μελίτης στην Φλώρινα. Συνολικά έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 2.160MW από το βόρειο σύστημα της χώρας και περίπου 900 mw από το νότιο σύστημα.

Στην περιοχή του ενεργειακού λεκανοπεδίου συνεχίζουν να παραμένουν τόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος όσο και πολλοί συνδικαλιστές θεωρώντας ύψιστης σημασίας την στάση κα ιτην συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής στις προγραμματιζόμενες απεργίες. Χθες σε Μια μέτρια συσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας οι συνδικαλιστές της περιοχής και η ΓΕΝΟΠ έθεσαν τα αιτήματά τους για το μέλλον ΔΕΗ στην περιοχή. Ενώ στην συγκέντρωση παρέστησαν πολλοί παράγοντες της αυτοδιοίκησης από τον περιφερειάρχη Γ. Δακή την Δήμαρχο Εορδαίας Π. Βρυζίδου, τον Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλουτα τον Δήμαρχο Σερβίων Βελβεντου Β. Κωσταντόπουλο κ.α.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 14:59