Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 14:10

Το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων διεκδικεί τα ανενεργά ορυχεία της Φλώρινας

oryxioΤις εκτάσεις των ανενεργών ορυχείων διεκδικεί το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, με σκοπό να αξιοποιηθούν από τις τοπικές κοινωνίες που μαστίζονται από την ανεργία. Όπως υπογραμμίστηκε στdiktyoenergeiakonη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου, πρόκειται για τεράστιες εκτάσεις που αγγίζουν τα 160.000 στρέμματα, στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας.

Βασικό επιχείρημα των Ενεργειακών Δήμων είναι ότι οι εκτάσεις αυτές απαλλοτριώθηκαν για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, ενώ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων, ο λόγος αυτός εκλείπει.

«Η άμεση επαναπόδοση των εκτάσεων στις τοπικές κοινωνίες καθίσταται επιτακτικότερη, καθώς, λόγω της διαφαινόμενης πώλησης πακέτου μετοχών της ΔΕΗ, είναι αδιανόητο να υπάρξει ένας ιδιώτης γαιοκτήμονας που θα έχει στη διάθεσή του όλες αυτές τις εκτάσεις, τη στιγμή που οι τοπικές κοινωνίες μαστίζονται από την ανεργία, ενώ υπάρχουν και πολλοί ακτήμονες» αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του δικτύου, που έχει ζητήσει συναντήσεις με τον νέον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον πρωθυπουργό.

πηγη:zoygla.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 14:31