Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 10:05

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Να αναδειχθεί άμεσα μειοδότης για την μονάδα Πτολεμαϊδα V

spartakosΤο Σωματειο έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΗ Α. Ζερβό ζητώντας να τρέξουν οπι διαδικασίες κα ινα ανακυρηχθεί άμεσα μειοδότης στον διαγωνισμό της Πτολεμαϊδας V. Η επιστολή είναι η παρακάτω:

Κύριε πρόεδρε
Είναι γνωστό ότι το Δ.Σ της ΔΕΗ ΑΕ στις 14.4.2010 με απόφασή του, ενέκρινε τα τεύχη Διακήρυξης για την μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ..

της Ατμοηλεκτρικής Μονάδας, ισχύος 550 έως 660 MW, μονάδας γνωστής ως ¨ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V¨.
Την ίδια μέρα το συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μαζί με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρέστησαν στην εν λόγω συνεδρίαση του Δ.Σ., εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την απόφαση.
Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο μετά, στις 28.6.2011, και έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης, είχαμε την υποβολή προσφορών από 2 διαγωνιζόμενους: την ΤΕΡΝΑ ΑΕ και τον όμιλο εταιριών ALSTOM, METKA, DAMCO.
Με ευθύνη του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ συγκροτήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης Προσφορών, η όποια σε πολύ σύντομο χρόνο κατάφερε να ολοκληρώσει ένα εξαιρετικής δυσκολίας έργο, έτσι ώστε στις 24.10.2011 να γίνει η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, όπως και αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιχείρηση.
Κύριε πρόεδρε
Σήμερα, έναν μήνα μετά, έχουμε αποκτήσει την αίσθηση ότι καθυστερεί και μάλιστα αδικαιολογήτως η ανάδειξη του μειοδότη, καθώς και η υπογραφή της σύμβασης και δεν μπορούμε παρά να επιστήσουμε την προσοχή σας για την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών, καθώς ούτε ο χρόνος είναι ουδέτερος ούτε και πολλά περιθώρια υπάρχουν.
Είναι γνωστό ότι η κατασκευή της Μονάδας αυτής από τη ΔΕΗ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της χώρας, που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της, στην αναπτυξιακή προοπτική της επιχείρησης και της τοπικής κοινωνίας. Είναι ένα έργο πνοής, που σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται και επιτάσσεται η κατασκευή της για λόγους οικονομικούς και ηθικούς.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρακολουθεί στενά το ζήτημα και αναμένει ότι σε σύντομο χρόνο και μετά από σχετικές, άμεσες ενέργειες της Διοίκησης, θα αναδειχθεί μειοδότης και θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 10:29