Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 19:35

Διεθνές Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και την Ενέργεια απο το ΠΔΜ στην Κοζάνη

Ο Πρύτανης του ΠΔΜ Θ. Θεοδουλίδης (κεντρο) ο Αντιπρύτανης Σ. Μαρόπουλος (αριστερά) και ο Δ. Στημονιάρης. Ο Πρύτανης του ΠΔΜ Θ. Θεοδουλίδης (κεντρο) ο Αντιπρύτανης Σ. Μαρόπουλος (αριστερά) και ο Δ. Στημονιάρης.

(Ρεπορταζ: Σ Κουταβάς).

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και την Ενέργεια “Green mobility 2022” θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουνίου στην Κοζάνη στο αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης» του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας

στα Κοίλα Κοζάνης. Ο Πρύτανης του ιδρύματος  Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, δήλωσε ότι στόχος του ιδρύματος με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Μετάβασης είναι «η δυτική Μακεδονία να συνδεθεί, να γίνει συνώνυμο της ηλεκτροκίνησης». Ο κ. Θεοδουλίδης   τόνισε ότι ο τομέας της ηλεκτροκίνησης μπορεί «να προσδώσει επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή,  να την κανει πρωτοπόρα σένα πεδίο όπου ο διεθνής ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος».

Από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης αρμόδιος για θέματα ειδικού λογαριασμού καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος αναφέρθηκε στις τεχνολογικές πρωτοβουλίες της Πολυτεχνικής Σχολής τα τελευταία 15 χρόνια στον τομέα της Ηλεκτροκίνησης, με την  μετατροπή συμβατικού οχήματος σε ηλεκτρικό αλλά και στην καθαυτή κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκίνητου που συμμετείχαν δεκάδες φοιτητές του ιδρύματος ενώ ο Δημήτρης Στημονιάρης Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών αναφέρθηκε στην θεματογραφία του συνεδρίου που εστιάζεται σε τέσσερις ενότητες «στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, στην Ηλεκτροκίνηση και επιχειρηματικότητα, στην Ηλεκτροκίνηση με την καινοτομία, στην Ηλεκτροκίνηση και Ενεργειακή μετάβαση της δυτικής Μακεδονίας».

 Στο συνέδριο θα παραβρεθούν, θα μιλήσουν και θα συμμετάσχουν σε B2B συναντήσεις εκπρόσωποι ενεργειακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης ενώ ερευνητές του ΕΚΕΤΑ, του πανεπιστημίου αλλά και φοιτητές θα συμμετάσχουν σε living labs και workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια των εργασιών του.

Να σημειώσουμε ότι το συνέδριο ενισχύεται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC Programme Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020, στο οποίο το πανεπιστήμιο είναι ο  επικεφαλής Εταίρος ενώ στο πλαίσιο του έργου Green Inter-e-Mobility έχει χρηματοδοτηθεί η αγορά τεσσάρων ηλεκτρικών οχημάτων  που θα φορτίζονται αμιγώς από ηλιακή ενέργεια και θα εκμεταλλεύονται ευφυή συστήματα μεταφορών στους διασυνοριακούς δήμους Φλώρινας, Πρεσπών (Ελλάδα) και Μπίτολα, Ρέσεν (Βόρεια Μακεδονία).

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 20:04