Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 11:48

Κοζάνη: Το nZEB Roadshow έρχεται στην "πόλη των παθητικών σπιτιών"

Μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για το nZEB Roadshow με τέσσερα events σε ισάριθμες πόλεις και εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες, ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην Κοζάνη, τον τελευταίο σταθμό για

το 2022. Πολλές και διαφορετικές δωρεάν δράσεις για μικρούς, μεγάλους και επαγγελματίες του χώρου των κατασκευών θα λάβουν χώρα, στις 15-18 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης.

Το nZEB Roadshow είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ευρωπαϊκά προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (http://eipak.org), και το οποίο έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες επαγγελματίες, πολίτες και παιδιά από όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους: https://bit.ly/nzebkozani

Η σημαντική πρωτιά της Κοζάνης

Η επίσκεψη στην Κοζάνη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η πόλη κατέχει μία σημαντική πρωτιά: μαζί με την ευρύτερη περιοχή, φιλοξενεί τα περισσότερα παθητικά κτίρια στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, θα μπορούσε να ονομάζεται και "η ελληνική πόλη των παθητικών σπιτιών"! 

Όλες οι εκδηλώσεις του nZEB Roadshow τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν ως στόχο, οι ειδικοί και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου. Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου, πολίτες και παιδιά έχουν συμμετάσχει στις δράσεις του, σε Ναύπλιο, Τρίκαλα, Πάτρα, Καβάλα, Αίγινα και Καλαμάτα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Το πρωί της Πέμπτης και της Παρασκευής (15 και 16/12) θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με παρουσιάσεις, πειράματα και διαδραστικά κουίζ.

Τα απογεύματα και όλο το Σαββατοκύριακο, οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshops, επιδείξεις τεχνικών σχεδιασμού σε μακέτες, εξειδικευμένα σεμινάρια σε μηχανικούς και δικτύωση εταιριών, πολιτών και μηχανικών.

  • Πέμπτη 15/12 (13:00-14:30) - Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών με θέμα "Βασικές Αρχές Σχεδιασμού Παθητικών Κτιρίων"
  • Πέμπτη 15/12 (17:00-21:00) – Διαδραστικό Workshop: Παθητικά κτίρια και η κατασκευή τους, θερμομόνωση, τοποθέτηση κουφωμάτων, αεροστεγανότητα, θερμογέφυρες
  • Παρασκευή 16/12 (17:00-21:00) – Workshop για όλους: ‘Ολα όσα θέλεις να μάθεις για τον Μηχανικό Αερισμό και τις Αντλίες Θερμότητας.
  • Σάββατο 17/12 (16:00-20:00) – Παρουσιάσεις κτιρίων και νέων τεχνολογιών

Πρόγραμμα επισκέψεων σε παθητικά σπίτια

Σάββατο 17/12

Κυριακή 18/12

Info:

 

  • Δηλώστε εδώ δωρεάν συμμετοχή: https://bit.ly/nzebkozani 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 11:51