Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 10:37

Κοζάνη 2030: "Οι προτάσεις που διακρίνονται στο Μαθητικό & Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού"

Ολοκληρώθηκε ο Μαθητικός & Φοιτητικός Διαγωνισμός Προγραμματισμού με θέμα «Κοζάνη 2030: Στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα», που διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Κοζάνης, την

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και οι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κλήθηκαν να προγραμματίσουν μία εφαρμογή με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με τον μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο. 

Σήμερα, με χαρά ανακοινώνουμε τις ομάδες που διακρίνονται, ως εξής:

Νηπιαγωγείο:

Βραβείο στην ομάδα του 22ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης για την πρόταση «Ένα σχολείο αλλιώτικο.. ΑΠΕλευθερωμένο»

 Βραβείο στην ομάδα Flyer ντι ντι ντι ντα ντα ντα ντι ντι ντι … - - - … των σχολείων 1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου και Νηπιαγωγείο Άνω Κώμης.

 Βραβείο στην ομάδα «The Birds» του 1ου Νηπιαγωγείου Μουρικίου.

Δημοτικό: 

1ο Βραβείο στην ομάδα «Υπερίωνες» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου

2ο Βραβείο στην Ομάδα «Απίθανοι» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου

3ο Βραβείο σε μαθητή του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης για την πρότασή του «Smart Park»

 

Γυμνάσιο

1ο Βραβείο στην ομάδα «Robogym1» του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης

2ο Βραβείο σε ομάδα μαθητών του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης για την πρόταση «Έξυπνος φωτισμός κτιρίων»

3ο Βραβείο σε μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης για πρόταση που αφορά έναν τρόπο παρακολούθησης των αδέσποτων σκυλιών της πόλης. 

 

Λύκειο

Βραβείο σε μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, για την πρόταση «Πρόγραμμα απόδοσης επενδύσεων σε ηλιακούς συλλέκτες».

ΠΔΜ

1ο Βραβείο σε ομάδα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την πρότασή τους «SPEED DRIVE».

2ο Βραβείο στην ομάδα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την πρότασή τους «SmartHAB - Έξυπνη Διαχείριση Κτιρίων»

3ο Βραβείο σε ομάδα του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την πρόταση που αφορά «Εφαρμογή ανίχνευσης πτώσης και ατυχημάτων για ποδήλατα και μηχανές»

Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν ως προς τη συμβατότητα με τη θεματική του διαγωνισμού, την πρωτοτυπία της ιδέας τους, τη μελέτη υπάρχουσας κατάστασης και τον σαφή ορισμό του προβλήματος – ανάγκης, την αρτιότητα υλοποίησης της  εφαρμογής/παιχνιδιού, την πληρότητα και ποιότητα τεκμηρίωσης της εφαρμογής/παιχνιδιού και την παρουσίαση της πρότασής τους. 

Η πενταμελής επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων, απαρτιζόταν από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης. 

Υπενθυμίζεται, ότι η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας: COSMOTE, Magna Victoria, Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia - CLUBE, Επιχείρηση NAS - Νικόλαος Αδ. Στύλας & ΣΙΑ Ο.Ε., Καταστήματα Funny Bunny. 

Σημειώνεται, ότι σε επόμενη ημερομηνία, θα ανακοινωθούν ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής ημερίδας κατά την οποία θα παρουσιαστούν και θα βραβευθούν οι διακριθείσες προτάσεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 10:40