Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 10:57

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ.Γ. ΤΗΣ Ν.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΟΥ

 
 Με αφορμή την «απάντηση του Vetonews στον Αντινομάρχη, κ. Ιωάννη Στεφανίδη, συνδέετε το όνομά μου με «πολιτικά ύποπτες διαπιστώσεις», οι οποίες είναι ανακριβείς και αναληθείς, όπως π.χ. ότι δήθεν σπαταλήθηκαν, (προφανώς από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης) χρήματα «αέρα», για «την φιλοξενία κάποιων απίθανων κυρίων από το Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου κάποιοι προσωρινοί ένοικοι του κτιρίου της Ν.Α. να φιλοτεχνήσουν το βιογραφικό τους στις διεθνείς σχέσεις». 
 1. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης χρηματοδοτεί το ΕΒΕ, μέσω του Τοπικού Πόρου, για δράσεις οικονομικής εξωστρέφειας. Το σχόλιό σας ότι καλύφθηκαν τα εισιτήρια από τη Ν.Α., είναι ανακριβές διότι αυτά τα πλήρωσαν οι ίδιοι οι Αζέροι Επιχειρηματίες, καθώς και το ποσό της VISA (θεώρηση εισόδου στη χώρα). Το γεγονός αυτό δείχνει από μόνο του το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου του Αζερμπαϊτζάν για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, το οποίο ας μην ξεχνάμε είναι μία ανερχόμενη οικονομική δύναμη αλλά και ένας σημαντικός μελλοντικός οικονομικός εταίρος για τη χώρα μας και την περιοχή μας, λόγω των γνωστών διεθνών ενεργειακών σχεδίων τα οποία μας αφορούν και ως περιοχή.

2. ΛΥΠΟΥΜΑΙ βαθύτατα, διότι αδικείτε μία συλλογική προσπάθεια φορέων, υπηρεσιών και ανθρώπων του Νομού μας, η οποία ξεπερνά τις συνήθεις μικροκομματικές και τοπικιστικές αντιπαραθέσεις, αποσκοπεί στη σύνθεση και στη συνεργασία και υλοποιείται σε μία στιγμή, κατά την οποία η παραγωγική βάση και η κοινωνία του Νομού μας, στενάζουν υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης και της ανεργίας.

3.ΛΥΠΟΥΜΑΙ βαθύτατα, διότι αδικείτε κι εμένα προσωπικά, αφού μου αποδίδετε αποκλειστικά την έμπνευση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, για την επιτυχή έκβαση της οποίας εργάστηκαν σκληρά πολλοί άνθρωποι (η Αντινομάρχης κα Παν. Ορφανίδου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, κ. Γ. Τσανακτσίδης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε., κ. Χρ. Σάββας, ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Παν. Αποστολίδης καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γουνοποιών Σιατίστης, κ. Δημ. Κοσμίδης) παραγνωρίζοντας, δύο απλά πράγματα που με χαρακτηρίζουν κατά τα τρία και μισό χρόνια της θητείας μου:

Α) το ότι προτάσσω το «εμείς» αντί του «εγώ»,  ότι θεωρώ περήφανο τον εαυτό μου, που είμαι μέλος μίας ομάδας που έχει επιτελέσει ένα σημαντικό έργο στο Νομό μας και αποφεύγω τις «πομπώδεις διαπιστώσεις» και

Β) ότι ως Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης δίνω τον καλύτερο μου εαυτό καθημερινά, σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα λειτουργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καθώς και το ότι δεν έχω «παντρευτεί καμία «καρέκλα», κάτι το οποίο πρέπει να το έχει κατά νου κάθε δημόσιο πρόσωπο που βρίσκεται σε μία πολιτική θέση.

4. ΛΥΠΟΥΜΑΙ βαθύτατα, για την επιμονή σας να θεωρείτε «πολιτικά ύποπτη» μία δράση δημόσιας πολιτικής, όπως είναι η υποστήριξη της οικονομικής εξωστρέφειας των τοπικών – περιφερειακών παραγωγικών επιχειρήσεων, υπό το φως του ηλίου, την οποία δημοσιοποιήσαμε στους συμπολίτες μας (άλλωστε το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προσκάλεσε και το δικό σας μέσο). Την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασε αμέσως ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής, (ο οποίος σε αντίθεση με τους πολιτικούς χορηγούς των ΜΜΕ είναι ο φυσικός τους πελάτης) και ο οποίος είναι αποκλεισμένος από τις δράσεις οικονομικής εξωστρέφειας σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις των μεγάλων αστικών κέντρων, (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), οι οποίες έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα «κέντρα εξουσίας» και στις αντίστοιχες δράσεις.

5. ΦΟΒΟΥΜΑΙ, ότι είναι αυτοκαταστροφική και αντιπαραγωγική η θέση σας αυτή για την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής μας, όπως αντιπαραγωγικό είναι το μοντέλο ανάπτυξης που έχει ακολουθηθεί, μέχρι σήμερα, των εργολαβιών, των προμηθειών και των επιχορηγήσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις και καταστρέφει το επιχειρηματικό πνεύμα των ανθρώπων, για το οποίο είχε διακριθεί στο παρελθόν η περιοχή μας και τελικά οδηγεί στη χρεοκοπία.

6. ΕΛΠΙΖΩ, τελικά, να αναθεωρήσατε, ύστερα από τις διευκρινήσεις και τις σκέψεις αυτές, τις απόψεις σας και να μην θεωρείτε πλέον «πολιτικά ύποπτο» το αυτονόητο το χρήσιμο και το αναγκαίο

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
 Κωνσταντίνος Κουρούμαλος
Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 11:24