Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 13:39

Η ομιλία της Ραχήλ Μακρή που δεν έγινε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

makriraxilΗ κ. Ραχήλ Μακρή βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν συμπεριελήφθη τελικά στον κατάλογο των ομιλητών -όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές - απο όλα τα κόμματα  κατα την διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Δημοσιεύουμε την ομιλία της:

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες
Όπως έχει πει και ο Βολτέρος, ''είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο'',
και στη συγκεκριμένη περίπτωση, εξουσία, είναι η μνημονιακή κυβέρνηση που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης , όχι για να επαναδιαπραγματευθεί, όπως η ίδια υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό προεκλογικά, αλλά για να τηρήσει πλήρως τους όρους του μνημονίου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , ας μην έχουμε αυταπάτες δεν υπάρχει καμία διαφορά αυτής της κυβέρνησης, με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Η κυβέρνηση αυτή συνεχίζει πιστά, την σκληρή εφαρμογή του μνημονίου, σα να μην πέρασε μια μέρα.

Ακούσαμε χθές τον Πρωθυπουργό της χώρας να προσδιορίζει τον σκοπό αυτής της κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από την συγκράτηση και την αντιστροφή της ύφεσης που παραλύει την οικονομία και γονατίζει την Ελλάδα.

Αυτή την αντιστροφή θα την πετύχει μεταξύ άλλων μέσα από εννέα αποφασιστικά βήματα, τα οποία πέρα από τις γενικόλογες εξαγγελίες που έχουμε ακούσει και σε παλαιότερες εποχές, ουσιαστικά καταλήγουν σε 2 φλέγοντα ζητήματα,

1) το κλείσιμο ή τη συγχώνευση δεκάδων οργανισμών και φορέων του δημοσίου

2) τις αποκρατικοποιήσεις

Όσον αφορά το κλείσιμο ή τη συγχώνευση δεκάδων οργανισμών και φορέων του δημοσίου ουσιαστικά σε μία περίοδο λιτότητας και αυξημένης ύφεσης, ο Πρωθυπουργός της χώρας εξαγγέλλει νέες απολύσεις, δημιουργεί μια νέα στρατιά ανέργων και συμβάλει στη δυστυχία του Ελληνικού λαού. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν έδωσε ψήφο σε αυτήν την κυβέρνηση για να βρεθεί την επομένη των εκλογών στο δρόμο!

Είμαστε αντίθετοι σε τέτοια επώδυνα μέτρα, λέμε ναι στην αξιολόγηση και όχι στις απολύσεις. Πιστεύουμε στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του εκάστοτε φορέα, ώστε να βρίσκονται τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο κύριος Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ''θα δώσουμε έμφαση και προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις. Κι όπου χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία για να τις επισπεύσουμε, θα την πάρουμε''.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν γνωρίζω να υπάρχει προηγούμενο χώρας που να βρέθηκε εντος του ΔΝΤ και οι αποκρατικοποιήσεις να βοήθησαν στην ανάκαμψη της, αντιθέτως σήμαναν και το οριστικό ξεπούλημα της.

Ο κύριος πρωθυπουργός εχθές ανέφερε ξεκάθαρα ότι θα αποκρατικοποιηθούν ο ΟΣΕ και η ΔΕΗ. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που ο κύριος Φούχτελ επισκέφτηκε την Δυτική Μακεδονία πριν λίγες ημέρες, όχι ως εκπρόσωπος της Γερμανικής Κυβέρνησης όπως αποδεικνύεται, αλλά ως ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ , ΜΕΣΑΖΩΝ και υποψήφιος ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ της ΔΕΗ!

Κι επειδή αγαπητοί συνάδελφοι, κατάγομαι από το Ν.Κοζανης, πρέπει να γνωρίζετε, ότι η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ σημαίνει την πλήρη διάλυση της Π.Ε. Κοζάνης και το οριστικό ξεπούλημα της ενέργειας , η όποια αποτελεί μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας.

Το σύνολο του πληθυσμού της Δυτικής Μακεδονίας , ζει από τη ΔΕΗ αλλά και δέχεται καθημερινά τις αρνητικές συνέπειες αυτής. Οι συντοπίτες μου γνωρίζουν πολύ καλά το σκληρό τίμημα που πληρώνουν καθημερινά για να υπάρχει συνεχής και σταθερή ενεργειακή παροχή σε όλη την επικράτεια.

Παρόλο που η ΔΕΗ βρίσκεται σε κρατικά χέρια, οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και αναρωτιέται κανείς, τι θα συμβεί όταν ξεπουληθεί σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Η Δυτική Μακεδονία έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας, αν όχι τον υψηλότερο, και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να οδηγηθεί στην πλήρη καταστροφή.

Και δεν είναι μόνο οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών, με τα χρόνια λειτουργίας της η ΔΕΗ έχει επιφέρει μεγάλες καταστροφές στο τοπικό περιβάλλον, για τις όποιες το ελληνικό κράτος δεν έχει λογοδοτήσει.

Εκχερσώσεις τεραστίων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης,

Και αποστράγγιση αμέτρητων υδάτινων πόρων.

3.000 κάτοικοι περιβαλλοντικοί μετανάστες που εκδιώχθηκαν από τις περιοχές τους χωρίς όμως σε κάθε περίπτωση, να έχουν λάβει όλες τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Καθώς και άλλοι 10.000 κάτοικοι που βρίσκονται στον προθάλαμο της ίδιας διαδικασίας.

Φανταστείτε τι θα κάνει μια μεγάλη πολυεθνική που ουσιαστικά θα είναι κράτος εν κράτη στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση αντί να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση, θα 'πρεπε να στηρίξει το επενδυτικό της πρόγραμμα και ν' ανατρέψει την προσχεδιασμένη κατάρρευση της.

Ας αντιληφθούν οι συγκυβερνώντες ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να μετατραπεί από μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε «λάφυρο» των διεθνών δανειστών μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Έτυχε ένα θέμα να είναι ταυτόχρονα μείζονος εθνικής αλλά και τοπικής σημασίας και πρέπει να πάρουμε θέση όλοι! Η Π.Ε. Κοζάνης έχει 5 εκπροσώπους σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο και οι κάτοικοι της θα ήθελαν πολύ να ακούσουν τις θέσεις τους πάνω στο θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πέρα από τα όσα μας είπε ο κ Πρωθυπουργός, είναι και μια σειρά ζητημάτων τα οποία δεν άγγιξε καθόλου.

Πρώτο και κυριότερο είναι το ζήτημα της υγείας,

Και θα ήθελα να ρωτήσω τον πρωθυπουργό της χώρας τι θα γίνει με τους χιλιάδες συμπολίτες μας που δε μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους?

Γνωρίζετε ότι έλληνες φορολογούμενοι, με σοβαρά προβλήματα υγείας ,κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή, όχι από την ασθένεια τους, αλλά από την αδυναμία στο να προμηθευτούν το συγκεκριμένο φάρμακο που χρειάζονται!

Και σε αυτή την κατάσταση μας οδήγησε η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόσατε και όπως χθες προαναγγείλατε θα συνεχίσετε να εφαρμόζετε.

Τι θα γίνει με την απαξίωση ενός μεγάλου αριθμού νοσοκομείων που οδηγούνται σε διάλυση?

Στην Π.Ε.Κοζάνης υπάρχουν 2 νοσοκομεία, το Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλήρους απαξίωσης στην οποία έχει περιέλθει το εθνικό σύστημα υγείας. Και στα 2 υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού αλλά και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αρνούμαι να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που εξαπάτησε προεκλογικά το λαό με

το πλαστό χαρτί της επαναδιαπραγμάτευσης

Αρνούμαι να συνυπογράψω τη μνημονιακή καταδίκη του λαού μας

Αρνούμαι να επιτρέψω το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ναυαρχίδας της ενεργειακής μας πολιτικής.

Αρνούμαι να επιτρέψω την ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μας σε τοκογλύφους.

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 13:48