Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 15:55

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

altΗ υπουργός Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου θα παραβρεθεί την Κυριακή 11 Ιουλίου στην Κοζάνη όπου θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου που έχει ήδη τοποθετηθεί στον  αύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης . Ο ανδριάντας και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου χρηματοδοτήθηκαν με 50.000 € από την Ν.Α. Κοζάνης. Η υπουργός Παιδείας την δευτέρα 12 Ιουλίου θα μεταβεί στον Πεντάλοφο Κοζάνης, όπου θα εγκαινιάσει την έναρξη λειτουργίας του εργαστηρίου για τη επεξεργασία της πέτρας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της κοινότητας Πενταλοφου και του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης.

Την επιστημονική επιμέλεια της λειτουργίας του εργαστηρίου θα έχει το τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ. Απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι η αξιοποίηση της παράδοσης και της τεχνοτροπίας που είχαν οι περίφημοι κτιστάδες του Βοΐου και η κατάρτιση φοιτητών, αποφοίτων της αρχιτεκτονικής αλλά και νέων που θέλουν να ασχοληθούν με τις τεχνικές γύρω από την πέτρα ως βασικό υλικό δόμησης αλλά και διακοσμητικό στοιχείο του χώρου. Η συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτείται από την κοινότητα Πενταλοφου και όπως τόνισε στο vetonews.gr ο πρόεδρος Γ. Καρούτας «εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη της παράδοσης στη αρχιτεκτονική των οικισμών του Βοϊου».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 16:04