Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 00:36

Η Ραχήλ Μακρή στην βουλή για τον προϋπολογισμό

makriraxil«Οι πολιτικές σας είναι ελλιπείς, άδικες, καταχρηστικές και αναξιοκρατικές»

Πριν από λίγο άκουσα Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι η διαγραφή του χρέους είναι νομοτελειακή και θέλω να σας πω ότι χαίρομαι πολύ που ..

έρχεστε στις θέσεις μας και που μας παρακολουθείτε και μας μελετάτε.
Θέλω να σας πω, επίσης, ότι εμείς θα περιμένουμε τη Δευτέρα -η οποία είναι πάρα πολύ κοντά- τον κ. Σαμαρά να τον υποδεχτούμε στο αεροδρόμιο για να φέρει τα 31,5 δις με τα οποία θα σώσει τη χώρα μας από τη χρεοκοπία.
Μετά τις απαράδεκτες στιγμές για τη δημοκρατία που έζησε το ελληνικό Κοινοβούλιο κατά την προχθεσινή συνεδρίαση για τη ψήφιση των πιο σκληρών μέτρων της μεταπολίτευσης επανερχόμαστε για να επικυρώσουμε τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος αποτελεί την οικονομική αποτύπωση των επικυρωμένων μέτρων και ο οποίος εκ των προτέρων είναι φανερό ότι δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί και θα μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες. Διότι, πολύ απλά οι πολιτικές σας τακτικές είναι ελλιπείς, άδικες, καταχρηστικές και αναξιοκρατικές.
Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα οικονομικά τους επιτελεία απέτυχαν στο έργο τους. Εσείς, είστε καταδικασμένοι στην αποτυχία, γιατί πολύ απλά χρησιμοποιείτε την ίδια συνταγή. Και οι δέκα βασικοί δείκτες της οικονομίας είναι αρνητικοί, ενώ σε όλους τους δείκτες της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της κατανάλωσης, της απόδοσης των δημοσίων οργανισμών είστε εκ των προτέρων αποτυχημένοι, αφού προϋπολογίζετε ποσοστά τα οποία σε καμία περίπτωση με τη νοοτροπία που έχετε δεν πρόκειται να επιτύχετε, κοροϊδεύοντας τους πολίτες αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό.
Στις πρώτες σελίδες του προσχεδίου του Προϋπολογισμού ανοίγεται το κεφάλαιο, ένα σημείο κλειδί για την περαιτέρω διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και τις προοπτικές του τόπου. Δυστυχώς, σε κανένα σημείο δεν έχετε μια σαφή και ουσιαστική πρόταση για τη μείωση της ανεργίας. Και σας το επισημαίνω γιατί προέρχομαι από μία περιφέρεια που μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας. Μία περιφέρεια όπου η ανεργία καλπάζει κάθε μήνα ολοένα και σε μεγαλύτερα επίπεδα. Ανεργία, τα ποσοστά της οποίας ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας και φτάνουν σε ποσοστά ρεκόρ σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ένας στους τρείς ανθρώπους του ενεργού εργατικού δυναμικού της περιοχής δεν εργάζεται. Κι αν συμπεριλάβουμε τις περιπτώσεις ημιαπασχόλησης και περιστασιακής απασχόλησης και των λουκέτων στα οποία οδηγούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις και θα οδηγηθούν με τα μέτρα που μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα ψηφίσατε, τότε τα στοιχεία είναι δραματικά.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας είπε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για να επιτευχθεί η ανάπτυξη. Αναρωτιέμαι τελικά ποιόν κοροϊδεύετε, τον ελληνικό λαό ή τους εαυτούς σας; Γιατί, τόσους μήνες δεν ξεμπλοκάρατε τις επενδύσεις για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργήσουν αρμονικά οι τράπεζες, που αυτή τη στιγμή παίζουν βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού; Γιατί βάζετε ταφόπλακα ακόμα και στους ελπιδοφόρους κλάδους της οικονομίας και επικαλείστε ως προϋπόθεση για την απελευθέρωση των επενδύσεων, την υπακοή στις επιταγές της τρόικας για περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις;
Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος και ξαφνικά θα έρθουν τα εμπόδια στη χώρα μας για τις χρηματοδοτήσεις επενδύσεων; Επιτέλους, από πού διαβάζετε αυτά τα οικονομικά, γιατί δεν υπάρχουν σε κανένα βιβλίο οικονομικής θεωρίας;
Με την προχθεσινή ψήφιση των μέτρων βάλατε ταφόπλακα στις επενδύσεις των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η υψηλή φορολόγηση από 25% έως 35% σε συνδυασμό με το ήδη επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον και τα αυξημένα κόστη λόγω των συγκυριών καθιστούν τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας απαγορευτικές και τις ήδη υπάρχουσες μη βιώσιμες, ανοίγοντας το δρόμο σε εγχώρια και διεθνή συμφέροντα, έχοντας προνόμια και πλεονεκτήματα, να καρπωθούν τη δυναμική της χώρας και να επιβάλουν τα συμφέροντά τους.
Φυσικά έχουμε κι άλλα πολλά παραδείγματα για τις επενδύσεις που δεν τιμούν την Κυβέρνησή σας στη βραχύχρονη θητεία της, αποδεικνύοντας ότι λειτουργείτε τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά στο μεγάλο θέμα των επενδύσεων στην ενέργεια, εξυπηρετώντας όπως διαφαίνεται ιδιωτικά συμφέροντα.
Σας προειδοποιούμε να μην διαπλέκεστε και να μην παίζετε με τα θέματα των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γιατί το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο για τις επόμενες δεκαετίες.
Τα ίδια βέβαια και χειρότερα πράττετε με το μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα, αλλά και τη Δυτική Μακεδονία, που λέγεται ΔΕΗ. Την αποκρατικοποιείτε και την ιδιωτικοποιείτε χωρίς ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, ένα ουσιαστικό θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την αρμονία στην αγορά ενέργειας, την προστασία των καταναλωτών στην τιμολόγηση, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και τη διασφάλιση των υποχρεώσεων της επιχείρησης έναντι των τοπικών κοινωνιών, όπου δραστηριοποιείται.
Προωθείτε μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρει η ειδική εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας επί του κρατικού Προϋπολογισμού κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου στη σελίδα 149, ένα σημαντικό και στοχευμένο, όπως λέτε, πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και περνάτε σε αυτό περιουσιακά στοιχεία για την ενέργεια των κλάδων διανομής αερίου, διύλισης πετρελαίου, παραγωγής ηλεκτρισμού με σκοπό την αξιοποίηση των υποδομών και με τη διευκρίνιση πως η κυριότητα θα παραμείνει στο ελληνικό δημόσιο.
Ψεύδεστε οικτρά, καθώς το άρθρο 2 παράγραφος 7 του ν. 3986 περί ιδρύσεως του ΤΑΙΠΕΔ ξεκάθαρα αναφέρει ότι κάθε πράγμα που μεταβιβάζεται ή παραχωρείται στο Ταμείο δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στο προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο καθ' οιονδήποτε τρόπο.
Επίσης, στο ίδιο άρθρο παράγραφος 14 αναφέρει ότι το τίμημα που εισπράττει από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων διατίθεται για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους αποκλειστικά.
Καταθέτω στα Πρακτικά το νόμο γιατί φαίνεται ότι στα σεμινάρια που σας κάνουν στη Συγγρού δεν σας τον έχουν δώσει.
Επομένως, το δημόσιο δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει ξανά πίσω περιουσιακά στοιχεία που είχε στην κατοχή του. Πόσο σύμφωνο είναι άραγε, βέβαια, και αυτό με το άρθρο 106 του Συντάγματος, που προβλέπει την αναγκαστική συμμετοχή του κράτους στην αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου; Πόσο σύμφωνο είναι με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που σας απαγορεύει να εκχωρήσετε κοιτάσματα λιγνίτη σε ιδιώτες; Ξέρετε πως παραβιάζετε, πέρα από το Σύνταγμα της χώρας, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο;
Εκκρεμεί, βέβαια, και η μεγάλη επένδυση «Πτολεμαΐδα 5», που ακόμη να λάβουμε μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση μίας επένδυσης για την οποία η ΔΕΗ επί ένα χρόνο είχε επαφές με τη Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων και την FW, που ανέλαβε ρόλο διοργανωτή του κοινοπρακτικού δανείου, το οποίο θα είχε την κάλυψη του Ερμή. Αυτή η κάλυψη εκκρεμεί, όπως φυσικά και η χορήγηση του δανείου, αφού το country risk της Ελλάδος για τις γερμανικές τράπεζες παραμένει μεγάλο. Θα μικρύνει, βέβαια, φαίνεται όταν η ΔΕΗ θα περάσει στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Εκκρεμεί η επένδυση, επίσης, του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόσμο στην Κοζάνη.
Γνωρίζετε τι πάτε να κάνετε σε μία επιχείρηση που αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας εδώ και πολλές δεκαετίες; Πώς προχωράτε σε μία τυχοδιωκτική αποκρατικοποίηση, χωρίς να έχετε διασφαλίσει τον Έλληνα καταναλωτή, τον Έλληνα εργαζόμενο και τις τοπικές κοινωνίες; Τι θα γίνει με τα εργασιακά δικαιώματα; Θα εργάζονται δίχως να πληρώνονται, όπως συμβαίνει σήμερα στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης;
Με τα μέτρα οδηγείτε τα ελληνικά νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους Έλληνες αγρότες, τους κτηνοτρόφους στην εξόντωση όσον αφορά το πετρέλαιο και τη φορολόγησή του.
Στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλησης της Συγκυβέρνησης υποσχεθήκατε ότι θα θεσπίζατε αγροτικό πετρέλαιο για να ενισχύσετε τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα.
Στα μέτρα που ψηφίσατε στην υποπαράγραφο Ε3 τι κάνετε; Αυξάνετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, από τα 21 στα 66 ευρώ το χιλιόλιτρο.
Έτσι θα ενισχύσετε, κύριοι της Συγκυβέρνησης, τον πρωτογενή τομέα και κατ' επέκταση έναν από τους ελάχιστους τομείς της οικονομίας, που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη τους;
Ρωτάτε ποιες είναι οι συνέπειες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στις ορεινές και ακριτικές περιοχές της χώρας;
Ρωτάτε πώς θα αντιμετωπίσουν το χειμώνα, τα κρύα συμπολίτες μας άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και μισθωτοί, που τους διαλύσατε με τη φορολογία και τα «χαράτσια» και την ακρίβεια;
Ρωτάτε πώς θα διασφαλιστούν οι ανάγκες θέρμανσης των κατοίκων του μεγαλύτερου μέρους της χώρας και των σχολείων όταν τα περισσότερα παιδιά είναι άρρωστα, καθώς κρυώνουν και δεν μπορούν να ζεσταθούν, αφού δεν λειτουργεί η θέρμανση και δεν υπάρχει πετρέλαιο σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Φλώρινας;
Την ώρα μάλιστα που δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διασφάλιση στην υγεία και την πρόνοια και υπολειτουργούν τα περισσότερα Νοσοκομεία. Σε λίγα εικοσιτετράωρα θα καλέσετε το Σώμα να ψηφίσει το κείμενο του προϋπολογισμού. Ένα κείμενο που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κράτους πρόνοιας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης αλλά διαμορφώνει ένα κράτος φοροείσπραξης, εκμετάλλευσης και αδιαφορίας. Είστε περήφανοι που με την πολιτική σας οδηγείτε τους Έλληνες στην αυτοκτονία όπως συνέβη με τον 60χρονο στη Σιάτιστα Κοζάνης, που έβαλε τέλος στη ζωή του όταν ανακάλυψε ότι του κόψατε την πενιχρή αναπηρική του σύνταξη που ζούσε την οικογένεια του; Είστε οι ηθικοί αυτουργοί κύριοι της συγκυβέρνησης και ο ηθικός αυτουργός στο ποινικό δίκαιο τιμωρείται με την ίδια ποινή.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 00:41