Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2010 13:26

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

altΟ Υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, με αφορμή το Σ/Ν που κατέθεσε το ΥπΑΑ&Τ για το σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας, έκανε την ακόλουθη δήλωση...

" Σε μια δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες αγρότες και την αγροτική παράγωγη της χώρας, η κυβέρνηση με το Σ/Ν που κατέθεσε για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Ε.Λ.Γ.Α. πρόκειται να προκαλέσει καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα της αγροτικής μας οικονομίας και στο εισόδημα των αγροτών.

Με τις προτάσεις της η ηγεσία του ΥπΑΑ&Τ δείχνει να μην παρακολουθεί και να μην γνωρίζει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες αγρότες, ειδικά τη φετινή χρονιά.

Οι ήδη δυσκολεμένοι αγρότες ωθούνται βίαια στην πρόσθετη-προαιρετική ασφάλιση της αγροτικής τους παραγωγής αλλά και στην ιδιωτική ασφάλιση που μαζί με την αύξηση των εισφορών-ασφαλίστρων θα οδηγήσουν σε κατακόρυφη άνοδο του κόστους ασφάλισης της παραγωγής τους.

Εξαιτίας της μείωσης των κίνδυνων που ασφαλίζονται και των ποσών που θα αποζημιώνονται για τυχόν ζημίες οι αγρότες, αυξάνεται η αγωνία και η ανασφάλεια τους για το μέλλον του επαγγέλματος τους.

Γίνεται έτσι φανερό ότι αίρεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του Ε.Λ.Γ.Α. και στην αγωνία της η κυβέρνηση για εξεύρεση πόρων προκαλεί αφαίμαξη στους Έλληνες παραγωγούς, ενώ με τη σειρά μέτρων που έχει πάρει μέχρι σήμερα πλήττει ανεπανόρθωτα την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα της χώρας.

Ως Ν.Δ., ήδη έχουμε προτείνει και θα καταθέσουμε εκ νέου τις προτάσεις μας για τον Ε.Λ.Γ.Α. κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Σ/Ν στη Βουλή ώστε ο οργανισμός να παραμείνει το στήριγμα του Έλληνα αγρότη στις δύσκολες στιγμές του με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό".

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2010 14:08