Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010 15:24

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΚΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΚΟΛΙΟΣΤην απόφασή του να μην κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε και επίσημα χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός. Είχε προηγηθεί, δύο ημέρες νωρίτερα, η συνάντησή του με μέλη και συνεργάτες του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» που ηγείται, στην διάρκεια της οποίας ο κ. Κοκολιός εξέφρασε για πρώτη φορά ανοιχτά τις προθέσεις του και ουσιαστικά το οριστικό αντίο στην ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά πράγματα.

«Σοβαροί λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου έστω και αν ήθελα να συνεχίσω την προσπάθεια που ξεκίνησα εγώ και οι συνεργάτες μου οκτώ χρόνια νωρίτερα», τόνισε ο δήμαρχος Σερβίων στην συνέντευξη τύπου προσθέτοντας πως «η προσωπική μου υγεία είναι επιβαρυμένη αλλά και αναστρέψιμη, στοιχείο που με οδηγεί στην απόφαση να απέχω από τις εκλογές του Νοεμβρίου».

Παράλληλα τόνισε ότι «θα συνεχίσει την προσπάθεια μέχρι το τέλος του έτους καθώς όπως είπε ο Δήμος Σερβίων έχει ολοκληρωμένες μελέτες για μεγάλα έργα όπως η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε έξι δημοτικά διαμερίσματα, η ανάπλαση της πόλης των Σερβίων και το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ». Ευχαριστώντας δημότες και συνεργάτες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν ο κ. Κοκολιός έκανε ένα μίνι απολογισμό των 7,5 χρόνων της θητείας του, επισημαίνοντας την προσπάθεια που έγινε σε ένα δύσκολο κατά τα άλλα Δήμο, μια προσπάθεια που όπως τόνισε «είχε αποτέλεσμα ουσιαστικό με μία σειρά μεγάλων και σημαντικών έργων αλλά και στο κομμάτι της καθημερινότητας».

Σε ερώτηση αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου ανέφερε ότι παρέλαβε ένα χρέος πάνω από 4,5εκ. ευρώ το οποίο μειώθηκε σημαντικά ενώ σε σχέση με τις κατηγορίες που έχει δεχθεί κατά καιρούς για την οικονομική διαχείριση, δήλωσε ότι η λάσπη που δέχθηκε δεν τον πείραξε προσωπικά καθώς όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ποιος είναι και τι έχει κάνει για το Δήμο. Σημασία όμως είχε, όπως είπε, ότι αυτή η λάσπη έκανε κακό στο Δήμο Σερβίων. Αναφορικά με το νέο τοπίο ο Δήμαρχος Σερβίων τόνισε ότι ο νέος δήμος δεν χρειάζεται επαγγελματίες πολιτικούς αλλά άτομα με διάθεση για δουλειά αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα για το τι θα πράξει κατά την προεκλογική περίοδο.

Το γεγονός πως ο κ. Κοκολιός δεν έδωσε «δαχτυλίδι» στη διαδοχή του, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους συνεργάτες του, δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τα στελέχη της Ν.Δ. στην περιοχή.

Ήδη πάντως τα ονόματα από το χώρο της Ν.Δ. αρχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι για την διεκδίκηση του Δήμου. Έτσι ήδη έχει κάνει παρέμβαση, δηλώνοντας στην ουσία «παρών», ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τάσσιος ενώ και ο πρώην αντιδήμαρχος Φώτης Ζυγούρης εμφανίζεται ως πιθανός διεκδικητής. Στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης της υποψηφιότητας για το Δήμο όμως, μπαίνουν και οι πρώην αντινομάρχες Φώτης Κεχαγιάς και Γιώργος Μαργαρίτης που κατάγονται και οι δύο από το Ρύμνιο.      

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010 09:54