Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2010 14:40

ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΤΕΡΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


altΤου ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ απο την Ελευθεροτυπια

Ες αύριον τα σπουδαία από το μέτωπο του κυβερνώντος κόμματος, αφού τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων των μεγάλων δήμων, από την οποία θα εξαρτηθεί και το εύρος του ανασχηματισμού που θα ακολουθήσει.
Ωστόσο, όποιοι κι αν κληθούν να δώσουν την εκλογική μάχη, είτε υπουργοί είτε υφυπουργοί είτε βουλευτές είτε στελέχη από την αυτοδιοίκηση, είναι γεγονός ότι θα κινηθούν στην προεκλογική περίοδο με κομμένα τα φτερά για τους εξής λόγους:

* Ορισμένοι εξ αυτών που θα επιλεγούν, κυρίως οι βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης, θα δώσουν μια μάχη εξ ανάγκης αφού προτιμούσαν να μείνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή με τις νυν ιδιότητές τους και αυτό το έχουν κάνει ήδη γνωστό στον πρωθυπουργό.
* Ολοι μαζί οι «πράσινοι» υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στις εκλογές και θα υποστηρίξουν την κυβερνητική πολιτική επί της ουσίας σε μια περίοδο που οι σκιές του Μνημονίου πέφτουν βαριές στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ και έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στους πολίτες. Επιπλέον θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα άτυπο μέτωπο κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, από τα άλλα κόμματα.

Ο πρωθυπουργός δεν είδε με καλό μάτι τις αρνήσεις ορισμένων βουλευτών και μελών της κυβέρνησης, τους οποίους συνάντησε προχθές, και θα τις αγνοήσει, ενώ λέγεται ότι όσοι επιμείνουν στην άρνησή τους, θα βρεθούν και εκτός κυβέρνησης... Πάντως όλη η διαδικασία ήταν ένα επικοινωνιακό Βατερλό για το πρωθυπουργικό επιτελείο, αφού τρεις μέρες τώρα επικρατεί η εντύπωση ότι το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη λένε «όχι» στον πρωθυπουργό. Αυτό το Βατερλό σκιάζει περαιτέρω το ήδη βαρύ κυβερνητικό κλίμα και προκάλεσε χθες γκρίνια στο μέγαρο Μαξίμου.

Εν τω μεταξύ στο μέτωπο των ονομάτων που φέρονται ως υποψήφιοι οι χθεσινές πληροφορίες έφερναν:
* Τη Φώφη Γεννηματά ως την επικρατέστερη για τον Δήμο Αθήνας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κοπεί η συζήτηση για τον Γ. Καμίνη.
* Τον νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα επικρατέστερο για τον Δήμο Πειραιά, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να ξαναϋποστηρίξει τον Παναγιώτη Φασούλα. Ο ίδιος φέρεται ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής - αρμόδιος για την περιοχή Πειραιά. Προχθές κατήγγειλε ότι δέχεται πόλεμο από κάποιους στο ΠΑΣΟΚ και από επιχειρηματικά συμφέροντα για να μην είναι ξανά υποψήφιος στον δήμο. Οι καταγγελίες του για επιχειρηματικά συμφέροντα προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ως αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής φέρεται και ο νυν νομάρχης Δ. Αττικής, Αρ. Αρκουδάρης.
* Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη κερδίζει έδαφος παρά τις αντιδράσεις κομματικών κύκλων.
* Παραμένει ο γρίφος για την περιφέρεια Αττικής με τους Γ. Σγουρό, Κ. Σκανδαλίδη, Τίνα Μπιρμπίλη να είναι στην ίδια μοίρα...
* Από τα μέλη της κυβέρνησης και τους βουλευτές που είδε προχθές ο πρωθυπουργός για να είναι υποψήφιοι, φαίνεται ότι Κατερίνα Μπατζελή και Απ. Κατσιφάρας είναι πιο κοντά στο να ανακοινωθούν. Ο βουλευτής Μ. Τιμοσίδης είπε στον κ. Παπανδρέου ότι θα σεβαστεί την όποια απόφασή του, καθώς ο κ. Παπανδρέου του ζήτησε να είναι υποψήφιος στη Θράκη. Ο ίδιος πάντως προτιμά τη Βουλή. Η κ. Γκερέκου, που προορίζεται για τα Ιόνια νησιά, φοβάται να μην ξαναγίνει στόχος λόγω της υπόθεσης του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου.Η ανακοίνωση των ονομάτων ανοίγει τον δρόμο για τον ανασχηματισμό, είτε αυτός είναι μια απλή συμπλήρωση των κενών θέσεων είτε ευρύτερος. Οι πληροφορίες ωστόσο επιμένουν ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα από την Κυριακή το βράδυ και ότι θα οριστεί ακόμη ένας υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα, τα οποία είναι μια ανοιχτή πληγή για την οικονομική πολιτική. Οι λεγόμενες δομικές αλλαγές στην κυβερνητική λειτουργία με τη σύσταση ενός υπουργείου «τύπου Προεδρίας της Κυβέρνησης», το οποίο θα ενσωματώσει όλες τις υπηρεσίες του πρωθυπουργικού γραφείου, είναι ο κεντρικός και βασικός στόχος του Γ. Παπανδρέου.*

Σύγκρουση δυνάμεων
* Οι εκλογές του Νοεμβρίου για την αυτοδιοίκηση είναι μια σύγκρουση δυνάμεων για το αύριο της χώρας και όχι ψήφος κατά του Μνημονίου, όπως πολύ εύκολα λένε οι δυνάμεις της συντήρησης, όπως κι αν αυτές βαφτίζονται, δεξιοί και αριστεροί, που μας λένε ότι για όλα φταίει η τρόικα.
Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην πανηγυρική έναρξη της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ χθες το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο. Μιλώντας για τον «Καλλικράτη» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι δεν είναι μια εκλογική διαδικασία, αλλά μια διαδικασία αναμόρφωσης της Ελλάδας, σημειώνοντας με νόημα ότι οι υποψήφιοι δεν φοράνε φανέλα για κομματικό αγώνα, επωμίζονται ιστορικές ευθύνες για να γίνουν ανατροπείς και καινοτόμοι δημιουργοί μιας διαφορετικής Ελλάδας.

Μητρόπουλος: Δεν παίρνω μέρος
Δεν πρόκειται να πάρει μέρος στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Μητρόπουλος, όπως γνωστοποίησε με επιστολή του στον γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη.Ο Αλ. Μητρόπουλος βρίσκεται -ως γνωστόν- σε επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ, για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Αττικής.

15 στελέχη καταγγέλλουν την κυβέρνηση
Χθες που ήταν η 36η επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, 15 στελέχη του ανακοίνωσαν την ίδρυση του κέντρου πολιτικού διαλόγου και δράσης «Πολιτική Συνεννόηση» καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Μεταξύ τους και ο διαγραφείς βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού. Πρόκειται για στελέχη που ήδη συζητάνε τη συνεργασία τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα υποστηρίζουν ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική -που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη και έχει υιοθετηθεί από την παρούσα κυβέρνηση-, καθώς και η απόλυτη υποταγή στις εντολές του ΔΝΤ και της τρόικας έχουν βυθίσει τη χώρα σε μια βαθιά ύφεση και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη. Καλούν όλες τις δημοκρατικές, πατριωτικές και προοδευτικές δυνάμεις να προχωρήσουν «στην εθνικά και πολιτικά αναγκαία συστράτευση και συνεννόηση για να ακυρώσουν το Μνημόνιο/ΔΝΤ-Ε.Ε.».

Επίσης τάσσονται υπέρ της δημιουργίας μιας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής συμπαράταξης όλων των δυνάμεων που συνεχίζουν να πιστεύουν στην πρόοδο, τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. ΟΙ 15 είναι οι: Κρ. Βασιλακόπουλος, Ν. Εξαρχος, Γ. Ιερωνυμάκης, Γεωργία Γιενιά, Γ. Κυπραίος, Α. Κωνσταντάκης, Ν. Μαριας, Κ. Μελάς, Σ. Μηλιώνης, Β. Μητροσύλης, Απ. Μπίκας, Β. Οικονόμου, Π. Τουμανίδης, Μ. Χατζηγιαννάκης, Β. Χωραφάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 13:52