Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 13:59

"ΣΚΛΗΡΗ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΛΟΥΤΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟ Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ

altΜήπως έχετε μπερδευτεί κ. Νανοπούλου;

Με την τελευταία της ανακοίνωση η κ. Άννα Νανοπούλου απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ποτέ δεν παραιτείται απ΄ την προσπάθεια της να ρίχνει λάσπη και να παρερμηνεύει στοιχεία που αφορούν το Δήμο Κοζάνης.Τη διαψεύδουν όμως το μεγάλο και σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί όλα αυτά τα χρόνια στην Κοζάνη και, κυρίως, η διαφάνεια με την οποία πορεύτηκε σταθερά η Δημοτική αρχή.

Χρησιμοποιώντας πηχυαίους τίτλους, ζητά την παραίτηση μας ελπίζοντας προφανώς πως χωρίς αντίπαλο θα καταφέρει επιτέλους να αλώσει το Δήμο Κοζάνης, κάτι που δεν πέτυχε ούτε το 2006 όταν κινούνταν με τη «Λεούδεια» δυναμική και τη λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Οι πολίτες κ. Νανοπούλου, δεν διατάζονται. Κρίνουν, επιλέγουν, αποφασίζουν. Αυτό εσείς τουλάχιστον θα έπρεπε μετά από 12 χρόνια να το είχατε μάθει.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των οικονομικών στοιχείων του Δήμου Κοζάνης:

-Η οικονομική του κατάσταση αποτυπώνεται και δημοσιοποιείται κάθε χρόνο μέσω του ισολογισμού, ο οποίος φέτος είναι θετικός. Αν κάποιοι σήμερα θυμήθηκαν να ξανασχοληθούν με τα του Δήμου, είναι θέμα που αφορά μόνο τους ίδιους.

-Όλοι οι οργανισμοί, φορείς, επιχειρήσεις, ακόμα και τα άτομα, όταν επενδύουν με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο, πολλές φορές έχουν την ανάγκη κεφαλαίων που προέρχονται από δανεισμό. Το δεδομένο και μόνο πως στα πλαίσια του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, για να αναφέρουμε ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα αν και υπάρχουν πολλά ακόμα, επενδύθηκαν από το Δήμο μας πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, με την υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων, κάτι που οδηγούσε αναπόφευκτα και στο δανεισμό για την χρηματοδότηση των μελετών, την αγορά γης για την υλοποίηση των έργων και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής, αρκεί για να δώσει την απάντηση στην κ. Νανοπούλου. Ας μας απαντήσει όμως η ίδια, αν πιστεύει πως έπρεπε να αποφύγουμε το δανεισμό, στερώντας έτσι την Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή από την ενίσχυση της με δεκάδες εκατομμυρίων απ΄ τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και προγράμματα.

-Σε ό,τι αφορά την αναφορά της στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, ας μας πει επιτέλους καθαρά τι θέλει; Να συρρικνώσουμε Ωδείο και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ; Να στερήσουμε απ΄ τους πολίτες τις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις; Να στερήσουμε απ΄ τους πολίτες τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς; Να διαλύσουμε την κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης που με τόσο κόπο οικοδομήσαμε όλοι μαζί;

Η πρακτική που ακολουθεί «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», πρέπει κάποτε να το καταλάβει, δεν είναι πολιτική πρόταση. Η πρόταση της τελικά ποια είναι; Τα κλείνουμε όλα;

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση της στα χρέη του Δήμου Κοζάνης φυσικά παραλείπει να αναφέρει αυτό που της είναι γνωστό. Πως είναι κατά τι μικρότερα απ΄ τα οφειλόμενα του κράτους προς το Δήμο μας. Εμείς δεν παραιτηθήκαμε ποτέ απ΄ τη διεκδίκηση τους, όποιος και αν ήταν στην κεντρική εξουσία και δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ. Άλλοι τα ξέχασαν όταν επένδυαν το πολιτικό τους μέλλον σε άλλα πεδία...

Μπορεί για τους πολίτες να είναι αυτονόητο, αλλά ας πληροφορήσουμε την κ. Νανοπούλου πως ο Δήμος Κοζάνης είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής μετά τη ΔΕΗ και φυσικά συνεχίζει το αναπτυξιακό του έργο, σε μια εποχή που Δημόσιο αργεί, ελλείψει σχεδίων και μελετών των τελευταίων ετών.

Αδιάψευστοι μάρτυρες τα έργα προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ που υλοποιεί μέσω ΕΣΠΑ η ΔΕΥΑΚ, η δρομολόγηση της κατασκευής της νέας σύγχρονης Βιβλιοθήκης και δεκάδες άλλα έτοιμα και ώριμα έργα που αναμένουν την ενεργοποίηση της επόμενης φάση του ΕΣΠΑ για να ξεκινήσουν.

Έτσι στηρίζει ο Δήμος την τοπική αγορά, όπως τη στήριξε δίνοντας τη μάχη μαζί με όλους για να αποφευχθεί η συρρίκνωση του ΤΕΙ μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία. Αλήθεια, σε εκείνη τη μάχη που ακριβώς βρισκόταν η κ. Νανοπούλου;         

Η Δημοτική αρχή Κοζάνης δεν ξεχνά, δεν αργεί, δεν δίνει τις μάχες της αναλόγως με τις προσωπικές βλέψεις και επιδιώξεις του καθενός. Πορεύεται με όραμα, γνώση, σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Μα πάνω απ΄ όλα με καθαρότητα και διαφάνεια, γιατί δεν είχε και δεν έχει ποτέ τίποτα να φοβηθεί από υποθέσεις ανάλογες του Βατοπεδίου, των ομολόγων και της Siemens.

Λάζαρος Μαλούτας,
Δήμαρχος Κοζάνης
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010 12:08