Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 16:55

ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

 
altΤων Σπύρου Κουταβά, Στέλιου Φούντογλου
Με αντεγκλήσεις και λεκτικές αψιμαχίες ξεκίνησε το μεσημέρι η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης με μοναδικό θέμα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Κοζάνης. Η Άννα Νανοπουλου πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση ζήτησε το λόγο όπου και της εδόθη από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τ. Σιομου. Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον δήμαρχο Λ. Μαλούτα, τον κατηγόρησε για προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος της καρδιολογικής κλινικής λέγοντας ότι «το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες χωρίς η κυβέρνηση αλλά και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να κάνουν τίποτα».
Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Παπαγεωργίου άρχισε να διαμαρτύρεται προς την Α. Νανοπουλου λέγοντας «τι είναι αυτά που λέτε είστε εκτός altδιαδικασίας» και για λίγα λεπτά η κατάσταση ήταν εκτός ελέχγου. Τα πράγματα ηρέμησαν και λίγο αργότερα ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλουτας δήλωσε ότι «σήμερα έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκε το πρόσωπο εκείνων που δεν θέλουν να πάει μπροστά η πόλη».

Οι λεκτικές αψιμαχίες έλαβαν τέλος και λίγο μετά η διαδικασία αναβλήθηκε από έλλειψη απαρτίας, αφού αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δενalt μπόρεσαν να παρευρεθούν. Το θέμα θα συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση την επομένη βδομάδα. Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι -μετά από  επικοινωνία που είχε με τον νέο υπουργό υγείας Α. Λοβερδο- «την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στην βουλή όπου θα βάζει τέλος στην νοοτροπία των γιατρών, οι οποίοι καταλαμβάνουν θέσεις στα νοσοκομεία μετά από προκήρυξη του υπουργείου υγείας και την επομένη χωίς καμμία συνέπεια παραιτούνται . Θα βάλουμε τέλος σ’αυτο το απαράδεκτο καθεστώς γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Θα υπάρξουν συνέπειες για τους γιατρούς». 
Ως χαρακτηριστική περίπτωση ανέφερε «τους δυο γιατρούς της Καρδιολογικής κλινικής Κοζάνης που προσλήφθηκαν πριν από είκοσι ημέρες και παραιτήθηκαν αμέσως από τις θέσεις τους». Ο Π. Κουκουλόπουλος μίλησε ακόμη αλλαγή του υγειονομικού χάρτη στην δυτική Μακεδονία, τονίζοντας ότι «τα δυο μεγάλα νοσοκομεία του νομού θα πρέπει να λειτουργούν σε μορφή δίπολου με μοιρασμένες κλινικές που θα λειτουργούν σε κανονική πληρότητα σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό».

Διαπίστωσε ότι στην δυτική Μακεδονία, στα πέντε νοσοκομεία που λειτουργούν, υπάρχουν 14 καρδιολόγοι αλλά δεν λειτουργεί με σοβαρότητα καμία
altκαρδιολογική κλινική. Ακόμη και τα μέτρια καρδιολογικά περιστατικά μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη η σε άλλες ιδιωτικές μονάδες.

altΟ διοικητής του νοσοκομείου κ. Κιτσιου ανέφερε ότι «χθες κατά πλειοψηφία το ΔΣ του νοσοκομείου αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής έως το τέλος του μήνα και σημείωσε ότι θα γίνονται μόνο εξωτερικά ιατρεία ενώ τα περιστατικά θα διακομίζονται σε γειτονικά νοσοκομεία».
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 19:49