Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 14:46

Η Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

altΗ γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ξεκίνησε σήμερα την διήμερη περιοδεία της στο νομό Κοζάνης με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. «Συνδέουμε τη μάχη των τοπικών εκλογών με τη μάχη που ισοδυναμεί με τις εθνικές εκλογές» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας πως «η τοπικότητα των προβλημάτων πρέπει να διαπεράσει την προεκλογική συζήτηση, αλλά όχι με τη λογική εδώ και τώρα τοπικές λύσεις. Γιατί δεν υπάρχουν τοπικές λύσεις, τα προβλήματα απαιτούν εθνικές λύσεις.

Η εκλογική μάχη πρέπει να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα καλύτερο και ευνοϊκότερο κλίμα, ώστε να ανέβει το λαϊκό κίνημα και να παρεμποδιστούν τα χειρότερα που έρχονται».

Η Α. Παπαρήγα τόνισε ότι «δεν έχουμε την παραμικρή αυταπάτη ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας λαϊκός θεσμός, όμως όσο αντιδραστικό είναι το κράτος θα είναι και τα τοπικά όργανα που θα εκλεγούν. Γι’ αυτό έχει σημασία να εκλεγούν όσο γίνεται λιγότεροι εκπρόσωποι που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και σε άλλους πολιτικούς χώρους που συμβιβάζονται, συγχρόνως να εκλεγούν περισσότεροι αυτοδιοικητικοί που ανήκουν στο ΚΚΕ, συνεργάζονται μ’ αυτό και συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια της λαϊκής συσπείρωσης». Τόνισε χαρακτηριστικά πως «αν θέλουμε αυτοί που θα εκλεγούν να ασκούν πίεση για τη λύση των προβλημάτων, πρέπει τα ψηφοδέλτια της λαϊκής συσπείρωσης να πολλαπλασιάσουν τη δύναμή τους».

Σε σχέση με τη ΔΕΗ, σημείωσε ότι το πιο παραγωγικό κομμάτι της επιχείρησης είναι ιδιωτικοποιημένο, ενώ επίκειται διαχωρισμός των δικτύων της μεταφοράς και της διανομής. «Το ΚΚΕ προτείνει ενιαίο φορέα ενέργειας», για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας υπογράμμισε ότι «η ΔΕΗ έχει ένα πολύ μικρό μερίδιο στα φωτοβολταϊκά, και προέβλεψε ότι «οι ΑΠΕ θα κοστίσουν ακριβά».

Η Α. Παπαρήγα άσκησε κριτική στην μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «ο Καλλικράτης θα είναι το τοπικό όργανο για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική».

Η τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ, οτι «οι εκλογές συνδέονται με το μνημόνιο. Αλλά εμείς βάζουμε κριτήριο στην ψηφοφορία το «ισόβιο μνημόνιο». Στην Ελλάδα υπάρχει ένα ισόβιο μνημόνιο που θα υπάρχει όσο ο λαός δεν αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Το ισόβιο μνημόνιο είναι η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων για διασφάλιση της κερδοφορίας».

Ανέφερε  ότι υπάρχουν και «στημένα ψηφοδέλτια» που εμφανίζονται δήθεν ως «ανεξάρτητοι και «αντάρτες», γι’ αυτό «ο λαός πρέπει αν επιλέξει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αργα το απόγευμα θα επισκεφθεί το «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης, και αργότερα θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης.Το βράδυ θα μιλήσει  σε πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 14:52