Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 14:47

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ Α. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ο Γ. ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ

alt

Στο πλευρό της Άννας Νανοπούλου τάχθηκε το μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ (πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης) και επίσης διεκδικητής του χρίσματος του κόμματος για την διεκδίκηση του Δήμου Κοζάνης  Γιώργος Τοπαλίδης. Σε μια προσπάθεια να στείλει προς πάσα κατεύθυνση πολιτικά μηνύματα, η κα Νανοπούλου επέλεξε να παραχωρήσει μαζί με τον κ. Τοπαλίδη συνέντευξη τύπου κατά την διάρκεια της οποίας απηύθυναν κάλεσμα προς όλους τους πολίτες του νέου διευρυμένου Δ. Κοζάνης να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Η κα Νανοπούλου αφού ευχαρίστησε τον κ. Τοπαλίδη για την υποστήριξη προς το πρόσωπο της  τόνισε πως “ο κ. Τοπαλίδης δίνει παράδειγμα ενότητας και συστράτευσης στον κοινό στόχο που είναι η νέα διοίκηση στον διευρυμένο δήμο Κοζάνης προς όφελος του πολίτη μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες και πολιτικές”. Στη συνέχεια συμπλήρωσε λέγοντας ότι “η υπέρβαση του κ. Τοπαλίδη ανταποκρίνεται σε ότι ακριβώς ζητάει από εμάς η τοπική κοινωνία, δηλαδή: Ενώνουμε τις δυνάμεις, τα οράματα και παλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο”. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο από καρδιάς για την απόφασή του να δυναμώσει τον αγώνα μας και τον συνδυασμό μας με την ενεργό συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο και να το διαβεβαιώσω ότι τον υποδέχομαι σαν συνεργάτη, με τον οποίο θα συνδιαμορφώσουμε πρόγραμμα και πολιτικές.

Η υπέρβαση του Γιώργου ανταποκρίνεται σε ό,τι ακριβώς ζητά από μας η τοπική κοινωνία δηλαδή να ενώσουμε δυνάμεις, οράματα, τάσεις να συγκλίνουμε και να παλεύουμε από κοινού γι αποτέλεσμα για τον τόπο. Ο Γιώργος δείχνει τον δρόμο και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Θέλω να το διαβεβαιώσω ότι ειλικρινά θα προσπαθήσω δυνατά να δικαιώσω την τιμητική και γενναία στάση του», τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Τοπαλίδης, επισήμανε πως “είναι καιρός να αφήσουμε στο πλάι το εγώ και να έρθουμε στο εμείς. Ένα εμείς, που θα είναι στοιχείο αλληλεγγύης και δημιουργίας”. «Το τελευταίο διάστημα η κρίση στη χώρα μας έγινε κυρίαρχη λέξη. Στην οικονομία, στις κοινωνικές δραστηριότητες, στη ψυχολογία μας η κρίση οριοθετεί κάθε κίνηση και κάθε σκέψη μας. 

altΑπέναντι σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα για όλους, έχουμε την υποχρέωση να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και κυρίως μία νέα νοοτροπία συλλογικότητας που θα βάζει μπροστά το «εμείς».  Δεν αναφέρομαι σε μία λογική να σβήσουμε και να ξεχάσουμε λογικές και πρακτικές που αποδυνάμωσαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως χώρα και ως τόπος. Αναφέρομαι στην πίστη που πρέπει να οικοδομήσουμε για μία καλύτερη μέρα.  Είναι βέβαιο, ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο για να ωριμάσει. Οφείλουμε, ωστόσο, να προσπαθήσουμε. Να σταθούμε απέναντι από τα προβλήματα με καθαρή ματιά, να αναζητήσουμε και να αγωνιστούμε για ιδέες και πρακτικές λύσεις που μπορούν να λύσουν ένα πρόβλημα τη φορά. Στις γειτονιές μας, στην καθημερινότητα μας, στις υπηρεσίες.

Ο πιο εύκολος δρόμος είναι η απαξίωση και η άρνηση για συμμετοχή στα κοινά,.  Όμως, η θέση αυτή μας στερεί το βασικό όπλο αντιμετώπισης της κρίσης: την ιδιότητα μας ως πολίτες.  Ως ενεργοί πολίτες έχουμε δύναμη. Αξιολογούμε, συγκρίνουμε, αποφασίζουμε. Στο νέο Δήμο Κοζάνης, με τις συνενώσεις που επέφερε ο «Καλλικράτης», με τα νέα δεδομένα και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας οφείλουμε και να αξιολογήσουμε και να συγκρίνουμε. Να αποφασίσουμε ποιοι και πως θα αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα της επόμενης μέρας, και πως θα βάλουμε σήμερα τις βάσεις για ένα αύριο με ισόρροπη ανάπτυξη σε όλους τους πρώην δήμους της νέας Κοζάνης.  

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια δηλώνω παρών, σχεδιάζουμε  μαζι με την Άννα, συμμετέχω με την υποψηφιότητα μου στο συνδυασμό «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ , ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»  . Με τη διάθεση συμμετοχής στα κοινά που με διέκρινε όλα αυτά τα χρόνια που ζω και εργάζομαι στον τόπο μας. Με σαφή και διακριτή πολιτική στάση, αλλά χωρίς κομματικές παρωπίδες, που ούτως ή άλλως δεν έχουν χώρο στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Με τη διάθεση της προσφοράς σε έναν τόπο που έχει συσσωρευμένα προβλήματα σε πολύ σημαντικούς τομείς.

Αυτό τον αγώνα σας καλώ να τον δώσουμε μαζί», επισήμανε ο κ. Τοπαλίδης.Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πως προέκυψε η συνεργασία με την κ. Νανοπούλου, ο κ. Τοπαλίδης απάντησε πως “αυτό που μου ζητήθηκε από τους πολίτες από την στιγμή που δεν πήρα το χρίσμα, ήταν να συμμετέχω σε μια κοινή προσπάθεια και να μην πάμε σε μια διαίρεση”.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχές της άλλης εβδομάδας η κα Νανοπούλου αναμένεται να ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος των προσώπων που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της.

Ρεπορτάζ του Στέλιου Φούντογλου
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 15:36