Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 23:43

Μετά το Eurogroup το όνομα του Προέδρου

Eντονότατες διεργασίες και εντάσεις που έφθασαν στα όρια του κόκκινου συναγερμού για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν απόψε σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο

με επίκεντρο την υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας που όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραμάτισαν η σχεδόν καθολική αντίδραση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και η μετάβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές εδώ και εβδομάδες είχε εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου.

Η κομματική ένταση καταγράφηκε σε πρώτο βαθμό στην πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το απόγευμα της Κυριακής με την συντριπτική πλειονότητα των μελών του οργάνου να αντιτίθενται με ιδιαίτερη ένταση στην υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στην συνεδρίαση παραβρέθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς ο οποίος είπε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν φέρει ευθύνη για όσα δημοσιεύονται σχετικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας και ότι η ανακοίνωση της πρότασης για την προεδρία της Δημοκρατίας θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι. Αυτό επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφέροντας ότι την Τρίτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου θα συζητηθεί το θέμα και θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι διαφωνούντες με την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου τόνισαν ότι πιθανή υποψηφιότητα του Έλληνα Επιτρόπου θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και θα στείλει λάθος μηνύματα στην ελληνική κοινωνία ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα.

Πολλά κομματικά στελέχη εξέφραζαν επίσης τον έντονο προβληματισμό και την δυσφορία τους σήμερα Κυριακή για το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν καταιγιστικά δημοσιεύματα που έφεραν τον κ. Αβραμόπουλο ως βέβαιο υποψήφιο και τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει την απόφασή του απόψε, η κυβέρνηση δεν αντέδρασε, ούτε διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες και άφησε να δημιουργηθεί βαρύ κλίμα εντός του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη βρεί άλλον υποψήφιο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η παραμικρή έγκυρη πληροφόρηση για την επιλογή του κ. Τσίπρα.

πηγη:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 23:46