Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 10:09

Η προεδρία αδειάζει Κατρούγκαλο για δικηγορικές εταιρίες

Αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο αλλά και μπαράζ ανακοινώσεων έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τη δικηγορική δραστηριότητα

του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου. Επί του παρόντος, ο αναπληρωτής υπουργός καλύπτεται από την κυβέρνηση, ωστόσο εμφανής είναι η δυσαρέσκεια της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καθώς, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ο κ. Κατρούγκαλος ενέπλεξε τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης (ANT1), ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι ο κ. Παυλόπουλος, όντας υπουργός Εσωτερικών επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ασκούσε παράλληλα το δικηγορικό του επάγγελμα και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες. Αμεση ήταν η αντίδραση κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας που επισήμαναν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως υπουργός Εσωτερικών από το 2004 έως το 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος λόγω ασυμβιβάστου με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι ο κ. Παυλόπουλος στο παρελθόν, αλλά και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, ουδέποτε μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.

Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου –τη δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες– αναφορικά με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που τον εμφάνιζε να έχει συνάψει συμφωνητικά στις 26 και 27 Ιανουαρίου με απολυμένους και διαθέσιμους διεκδικώντας προμήθεια 12% από την επαναπρόσληψή τους, αλλά και για συμβάσεις με τους Δήμους Λάρισας, Λαυρεωτικής και Αρτας. Η συνέντευξη ματαιώθηκε λόγω της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, ωστόσο ο υπουργός εξέδωσε τρισέλιδη ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει την υποβολή αγωγής κατά του δημοσιογράφου του «Βήματος» Βασίλη Χιώτη, αλλά και κατά της γερμανικής εφημερίδας Bild που αναπαρήγαγε το δημοσίευμα με τίτλο «Σκάνδαλο διαφθοράς, υπουργός κατά της διαφθοράς». Ακολούθως, ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. και στα «κόμματα του Μνημονίου» υποστηρίζοντας ότι «πρωταγωνιστούν στη σκευωρία πλειοδοτώντας, μην αφήνοντας αμφιβολία για το ποιος είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός της».

πηγη:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 10:12