Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 05:30

ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ. ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

altΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ 
Εκπλήξεις και ανατροπές κρύβουν τα μηνύματα της κάλπης για τη δυτική Μακεδονία. Καταρχήν μέχρι τα ξημερώματα η κατάσταση στην περιφέρεια δείχνει ότι ο Γ. Δακής προηγείται  με ποσοστό 46,16% έναντι 38,77% του Γ. Παπαϊορδανίδη. Ο Α. Τσάκωνας της Λαϊκής Συσπείρωσης  είναι στο 8,17% ενώ ο Α. Κύρηνας του ΣΥΝ& των Οικολόγων πράσινων έμεινε στο3,18%. Ο Π.Αλτίνης του ΛΑΟΣ άγγιξε το 2,37%.

Στο δήμο Κοζάνης ο Λ. Μαλούτας προηγείται με 43,65% έναντι 37,35% της Α. Νανοπούλου. Η έκπληξη ακούει στο όνομα Λ. Ιωαννίδης που αγγίζει το 6,64% και σε μια μάχη που θα κρατήσει έως και το τελευταίο εκλογικό τμήμα, θα διεκδικήσει την δεύτερη έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ο Γ. Μητσιάκος είναι μια ανάσα πίσω από τον Λ. Ιωαννίδη με ποσοστό 6,40% ενώ ο αντάρτης της ΝΔ Κ. Πουτακίδης έχει ποσοστό 5,95%.

 Είναι η πρώτη φορά μετά την θητεία του Π. Κοκουλόπουλου, που το αποτέλεσμα στο δήμο Κοζάνης θα κριθεί στην δεύτερη Κυριακή. Το μόνο γεγονός που μπορεί να είναι παρήγορο για την Α. Νανοπούλου αφού σε προηγούμενες αναμετρήσεις με  τον Π. Κουκουλόπουλο, το αποτέλεσμα κρινόταν από την πρώτη Κυριακή.

Στην Πτολεμαϊδα είχαμε την μεγάλη ανατροπή, με τον νυν δήμαρχο και εκλεκτό με το χρίσμα της ΝΔ  Γρ. Τσιούμαρη να μένει εκτός του δεύτερου γύρου με ποσοστό 23,17%.

Η Π. Βρυζίδου που καταγράφηκε ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα προερχόμενη όμως από την ΝΔ, κόβει πρώτη το νήμα με ποσοστό 39,99% έναντι 29,98% του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ και πρωην βουλευτή Λ. Λωτίδη. Την επόμενη Κυριακή, Βρυζίδου και Λωτίδης θα αναμετρηθούν για το δήμο Εορδαίας.

Αντίστοιχη ανατροπή είχαμε στο δήμο της Φλώρινας, όπου η εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ Ολ. Μούσιου μένει εκτός της μάχης του δεύτερου γύρου, αφού η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Αιμίλιου Ασπρίδη από το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 31,14%  θα αναμετρηθεί με τον νυν νομάρχη Γ. Βοσκόπουλο που κατέγραψε ποσοστό 42,16%. Στο δήμο Νεστορίου ο νυν δήμαρχος Χ. Γκοσλιόπουλος του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 68,86% «καθάρισε» από την πρώτη Κυριακή. Ίδια εικόνα έχουμε και στο δήμο Άργους Ορεστικού όπου η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Π. Κεπαπτσόγλου από το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 65,78% κόβει το νήμα από την πρώτη Κυριακή.
Στο δήμο Καστοριάς η μάχη της δεύτερης Κυριακής είναι υπόθεση της ΝΔ, ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο Κ. Λιάντση με ποσοστό 34,19% και την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Εμ. Χατζησυμεωνίδη με ποσοστό 36,32%.

 Στο δήμο Βοϊου Κοζάνης με ενσωματωμένα τα 91 από τα 96 εκλογικά τμήματα, το νήμα κόβει πρώτος ο Χ. Ζευκλής 30,13% με την Π. Ορφανίδου και τον Δ. Λαμπρόπουλο (και οι δυο πρωην αντινομάρχες του Δακή) να δίνουν κυριολεκτικά μάχη για την είσοδο τους στο δεύτερο γύρο. Η Π. Ορφανίδου με 80 ψήφους προηγείται του Δ. Λαμπρόπουλου.
Στο Δήμο Σερβιων - Βελβεντού ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ Β. Κωνσταντόπουλος 44,16% θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο με τον Μ. Μακρυγιάννη 24,19%.
Στο δήμο Γρεβενών ο νυν νομάρχης της  Δ. Κιουπτσίδης έκοψε το νήμα από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 53,92%.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 19:02