Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 10:55

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ 24 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

altΟ Υπεύθυνος του Τομέα πολιτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, Γ. Κασαπίδης, με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση  για τη φέτα, που κατέθεσαν 24 βουλευτές της Ν.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας ο πρωτογενής τομέας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Ιδιαίτερα ο κλάδος της κτηνοτροφίας και ειδικότερα της..
αιγοπροβατοτροφίας μπορεί να προκαλέσει ανάταση και ανάκαμψη της οικονομίας μας.
Με την αύξηση της παραγωγής ποιοτικών, ανταγωνιστικών Π.Ο.Π. τυροκομικών προϊόντων διευρύνεται η παραγωγική βάση της οικονομίας πάνω στην οποία στηρίζεται η μεταποίηση και το εμπόριο.
Αξιοποιώντας την προοπτική της φέτας στην αγορά της Ευρώπης, όπου μόνον η Ελλάδα έχει το νόμιμο δικαίωμα παραγωγής, μπορούμε να δημιουργήσουμε ως χώρα με μετριοπαθείς υπολογισμούς αύξηση του Α.Ε.Π. κατά 0,35% και το λιγότερο 135.000 νέες θέσεις μόνιμης εργασίας, ισορροπημένα κατανεμημένες στην Ελληνική ύπαιθρο.
Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση, με σειρά μέτρων, αποφάσεων και νομοθετικών διατάξεων, στήριξε τον κλάδο της κτηνοτροφίας με θετικά αποτελέσματα για τους γεωργοκτηνοτρόφους και την οικονομία μας.
Με τη σημερινή κυβέρνηση, εδώ και ένα χρόνο, δεν υπάρχει καμία σαφής ένδειξη για την ύπαρξη σχεδίου ή προτάσεως για την κτηνοτροφία και δη την αιγοπροβατοτροφία.
Ακόμα και οι προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης για τον κλάδο αυτό δεν έτυχαν ανάλογης αποδοχής.
Για το καλό της πατρίδας μας είναι απολύτως βέβαιο ότι επείγει, όσο ποτέ άλλοτε, η λήψη μέτρων στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας μας, εξυγίανσης της αγοράς των τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων και η αξιοποίηση της φέτας στην αγορά της Ε.Ε.
Την κρίσιμη αυτή στιγμή για την πατρίδα μας και τους Έλληνες, με βαθιά συναίσθηση των ευθυνών μας ως αντιπολίτευση, καταθέτουμε επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή, θεωρώντας ότι η χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη φέτα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εθνική μας υπόθεση και προτεραιότητα».
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 11:00