Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 10:58

ΔΕΠΑ, ΟΤΕ και ΔΕΗ ανοίγουν το «χορό» των αποκρατικοποιήσεων.

deh3011Στην τελική της φάση βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η κατάρτιση της λίστας με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας οι οποίες θα πάρουν το δρόμο της αποκρατικοποίησης, ολικής ή μερικής, που είναι και το πιθανότερο.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΠΑ θα είναι αυτή η ...

οποία, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, θα ανοίξει το χορό. Κι αμέσως μετά θα ακολουθήσει μια επίσης σχετικά εύκολη περίπτωση, αυτή του ΟΤΕ. Εκεί αυτό που θα επιλεγεί να γίνει θα είναι η πώληση ενός επιπλέον 10% του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού στους Γερμανούς της Deutsche Telekom. Βάση του νόμου Αλογοσκούφη, η σχετική δυνατότητα υπάρχει, όπως υπάρχει επίσης και το ενδιαφέρον από την πλευρά των Γερμανών. Οπότε, κατά πάσα πιθανότητα το project θα προχωρήσει και μάλιστα σχετικά γρήγορα.

Το τρίτο βήμα, προς την ίδια κατεύθυνση, λέγεται ότι θα είναι αυτό της ΔΕΗ. Αλλά θα γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκληθεί αντίδραση από τη ΓΕΝΟΠ, αλλά και να εξασφαλισθεί η έγκριση της αρμόδιας υπουργού κ.Μπιρμπίλη.. Συγκεκριμένα, εγκαταλείπεται ο σχεδιασμός για πώληση πακέτου μετοχών της επιχείρησης, λόγω του ότι η χρηματιστηριακή της εικόνα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, οπότε θα ετείθετο θέμα απιστίας, όπως φοβάται η υπουργός και επιλέγεται η λύση της πώλησης συγκεκριμένων παραγωγικών μονάδων της. Αυτή η εκδοχή φαίνεται να γίνεται ευρέως αποδεκτή και μάλλον θα είναι κι αυτή που τελικά θα επιλεγεί.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ένας ακόμα ικανός αριθμός ΔΕΚΟ, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην πρώτη κρίσιμη φάση, η οποία και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εξασφαλίσει το πράσινο φως από την τρόικα. Κάτι που είναι και το βασικό ζητούμενο σε αυτή τη φάση.
πηγη: newscode.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 11:04