Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 14:45

Ν.Δ. ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗς ΧΩΡΑΣ

 NDLOGOTIPO
Η διαπίστωση είναι τραγική: ο Έλληνας μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχασε τα χαρακτηριστικά του. Την αξιοπρέπειά του, την πυγμή και το πάθος του να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να πετυχαίνει στους στόχους του. Έχασε την αξιοπρέπεια και τη γη κάτω από τα πόδια του. Υποτιμήθηκε, εξαπατήθηκε, χειραγωγήθηκε, εκβιάστηκε. Ξανά και ξανά.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να εξαθλιώσει τον υπερήφανο Έλληνα, να τον φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων, να του επιβάλλει ένα Μνημόνιο του οποίο τα δεινά δε φαίνεται να έχουν τέλος και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, καθημερινά του δίνει τη χαριστική βολή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του στο κράτος, στους θεσμούς και στα πρόσωπα που τους πρεσβεύουν. Ο κόσμος έχει άλλη έγνοια πια, να κρατηθεί στα πόδια του και να «βγάλει την ημέρα» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η κατάσταση, με μία πρώτη περιγραφή, μπορεί να φαντάζει «δυσμενής» γίνεται όμως δυσμενέστερη αν αναλογιστεί κανείς τους κινδύνους που ελλοχεύουν και το πόσο εύθραυστη φαντάζει πια η ισορροπία στον κοινωνικό ιστό

Τα ήδη πολλά αδιέξοδα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι τόσα που δυστυχώς δεν αφήνουν περιθώρια με την παρούσα κυβέρνηση που ετοιμάζει ήδη και νέες επιθέσεις. Επίθεση στα εισοδήματα, στις συντάξεις, στην πρόνοια, τις ιατροφαρμακευτικές παροχές, στα εργασιακά καθεστώτα και σε κάθε έναν τομέα από όπου θα μπορέσει να ¨ρουφήξει¨ μέχρι και τις τελευταίες σταγόνες.Επίθεση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιφέρει αύξηση των λουκέτων. Επίθεση στις κερδοφόρες ΔΕΚΟ που αντί να τις εξυγιάνει τις ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ αντί πινακίου φακής στους κερδοσκόπους . Μέχρι να προκαλέσει την πλήρη κατάρρευση ηθών, αξιών, θεσμών.

Ας μη το παιδεύουμε άλλο και ας μην εξαπατάμε τους εαυτούς μας καθώς μία είναι η αλήθεια ότι ..... Χ Α Ν Ο Μ Α Σ Τ Ε! Πρωτόγνωρη κύριε Πρωθυπουργέ δεν είναι η κατάσταση που, όπως ισχυρίζεστε, βρήκατε στη χώρα. Πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση που δημιουργήσατε και επιβάλλατε. Πρωτόγνωρα είναι τα δεινά που ζούμε και τα αρνητικά φαινόμενα που καταγράφονται. Τι άλλο πια περισσότερο χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι η Κυβέρνηση του Μνημονίου στοχεύει στην πλήρη μετάλλαξη του Ελληνικού Έθνους, στην καθιέρωση θεσμών και αξιών που καμία σχέση δεν έχουν με την πατρίδα ,την αλήθεια , την πρόοδο, την προοπτική.

Ειδικότερα, δε, σαν πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Ο ΓΑΠ όλα ΚΑΚΩΣ τα έχει καμωμένα για την Περιφέρειά μας. Από την Εκπαίδευση (με το απαράδεκτο καθεστώς των συγχωνεύσεων και της κατάργησης σχολικών μονάδων που επιβάλλουν ελαφρά τη καρδιά χωρίς καν να εξετάζονται τα αντικειμενικά κριτήρια. Δυστυχώς και εδώ, ΟΛΑ ελέω μνημονίου), την Υγεία, την Ανάπτυξη μέχρι όπου φθάνει το τσουνάμι των επιπτώσεων της Κυβερνητικής πολιτικής η εικόνα είναι τραγική. Τραγική και απελπιστική για μία περιοχή που παλεύει να κρατήσει χαμηλά τα ποσοστά της ανεργίας. Που αγωνίζεται να κρατήσει την Μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας (ΔΕΗ), παραγωγική, κερδοφόρα ,εξυγίανση δημόσια με πλήρη εκμετάλλευση όλων των κοιτασμάτων λιγνίτη. Που αγωνιά για την τύχη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της και τις παροχές υγείας που αντί να προσφέρονται απλόχερα στους πολίτες τούτου του τόπου που σίγουρα έχει ανάγκη από άρτια στελεχωμένα και άκρως λειτουργικά ιδρύματα, αντί αυτού λοιπόν εισπράττουμε κάτι διαφορετικό. Εισπράττουμε σενάρια συρρίκνωσης νοσοκομείων και κέντρων υγείας, εισπράττουμε καθαιρέσεις στελεχών στην υγεία που δημιουργούν πλείστα ερωτηματικά και υποψίες για τις «προθέσεις» της κυβέρνηση, εισπράττουμε την αποδυνάμωση και την απαξίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εισπράττουμε αδυναμίες, παραλείψεις, ολιγωρίες.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταφέρνει καθημερινά να μας παγώνει το αίμα. Όπως ακριβώς έχει καταφέρει να παγώσει κάθε αναπτυξιακή προοπτική για την Δ. Μακεδονία.

• Η κατανομή κονδυλίων(τοπικός πόρος ανάπτυξης) σε περιβαλλοντικά επιβαρημένους δήμους με απόφαση του υφυπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη μπαίνει στο συρτάρι έως ότου ανασυγκροτηθεί το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, το οποίο θα αλλάξει και τον τρόπο διάθεσης των ποσών με βάση τον Καλλικράτη. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. Μετά θα είναι κάτι άλλο, μετά κάτι άλλο και μετά ....κάτι άλλο. Έτσι όμως νοούν στο ΠΑΣΟΚ την ανάπτυξη, με περικοπές, παύση των έργων, παύση των σχεδιασμών, παύση και αργία των πάντων. Η Κυβέρνηση απλά έλαβε μία ακόμα απόφαση έτσι όπως τη βόλευε. Το τι θα γίνει με όλα όσα συνδέονται και εξαρτώνται άμεσα και άρρηκτα από τον Τοπικό Πόρο που λαμβάνουν, ούτως ή άλλως με έκπτωση από αυτό που δικαιούνται οι τοπικές κοινωνίες από το 1996, μάλλον είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.

• Η πολυπόθητη και πολυδιεκδικημένη Μονάδα «ΠτολεμαϊδαV» πήρε και νέα αναβολή. Μα τι πρωτότυπο και γραφικό. Το αντίθετο, μάλλον θα μας εξέπληττε. Η μονάδα που θα έδινε συνέχεια στην προοπτική της περιοχής, στην διατήρηση του εθνικού μας καυσίμου –του λιγνίτη- σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενέργεια, που θα εξασφάλιζε, περαιτέρω, φθηνό ρεύμα, θέσεις εργασίας, καθαρό περιβάλλον και πλείστα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία (Τ/Θ, παράλληλες Επιχειρηματικές δράσεις κ.α), ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΜΕ ΤΑ «ΑΖΗΤΗΤΑ». Προφανώς, κατά τη συνήθη τακτική και πολιτική του ΠΑΣΟΚ, θα επαναφέρουν το θέμα αυτό και θα το αναγάγουν σε μέγα την επόμενη προεκλογική περίοδο για υφαρπαγή ψήφων.

Κάθε ένα ζήτημα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το έχει μετατρέψει σε όπλο με το να ασκεί ψυχολογική βία στον κόσμο. Θα έλεγε κανείς ότι κυβερνητικοί παράγοντες ξυπνούν καθημερινά με την έγνοια να μπορέσουν να ¨σκαρφιστούν¨ κάτι για να προκαλέσουν αναταραχή και αναστάτωση. Τη μία θα είναι η πρόθεση για κατάργηση κάποιου φορέα, την άλλη θα είναι η κατάργηση του ειρηνοδικείου, του ΟΑΕΔ , της Επιθεώρησης Εργασίας, του γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , του ΟΣΕ ενός νοσοκομείου, ενός ιδρύματος κλπ, κλπ. Πάντα κάτι θα υπάρχει για να έχουν τον κόσμο στο κόκκινο, να αγγίζει τα όρια και τις αντοχές του για να κάνουνε Αυτοί δήθεν πολιτική.

Φτάνει πια. Έχουμε πάρα πολλά αρνητικά δείγματα (για την ακρίβεια έχουμε ΜΟΝΟ αρνητικά δείγματα) για να δείξουμε περαιτέρω ανοχή. Ο κόσμος έχει αγγίξει τα όριά του και ζητά πλέον να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση. Ζητά την ελπίδα καθώς αισθάνεται ότι οφείλουμε, στα παιδιά μας και στους νέους ανθρώπους που μεγαλώνουν σε τούτο τον τόπο, να τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον όπου η προοπτική, η εξυγίανση, η ανάπτυξη, οι σχεδιασμοί και τα προγράμματα, η εμπιστοσύνη και η ισορροπία θα μπουν και πάλι στη ζωή μας. Καλές οι εκθέσεις ιδεών κύριε Πρωθυπουργέ αλλά δυστυχώς με εκθέσεις δεν ασκείται εποικοδομητική και αποτελεσματική πολιτική ούτε και μεταρρυθμίσεις επέρχονται. Με εκθέσεις ιδεών δε μειώνεται το έλλειμμα και δεν ανοίγουν θέσεις εργασίας. Με άτολμες κινήσεις πασαλειμένες με πράσινη χρυσόσκονη η Ελλάδα δε πρόκειται ποτέ να βγει από το τέλμα στο οποίο την ρίξατε.

Το ΠΑΣΟΚ αρκετά κατάφερε να καταρρακώσει Καιρός είναι να συνειδητοποιήσουν, αυτοί και οι Τροικανοί που έγιναν τα βαρίδια μας και που νομίζουν πως μπορούν να μας παρασύρουν στον πάτο της μαύρης θάλασσας, ότι ... «Έλληνες αεί παίδες».

Μάλλον κάποιοι εσκεμμένα επιμένουν να ξεχνούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει από πολύς νωρίς καταθέσει συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για SPREADS , μνημόνιο και τρόπους αξιοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας . Προτάσεις που θα μπορούν να δώσουν ανάσα στη χώρα αλλά δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι (ΠΑΣΟΚ) επέλεξαν για ακόμη μία φορά να σταθούν κατώτεροι των περιστάσεων και να εξακολουθούν να γρονθοκοπούν την χώρα .

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 20:07