Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 20:37

Το παρασκήνιο με τον Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον

papakonstantinoy

Τελικά η Ουάσιγκτον είναι μια πόλη που δεν του «πάει» με τίποτα. Τον περασμένο Οκτώβριο πάλι σε σύνοδο του ΔΝΤ είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα όταν και πάλι σε συνέντευξη τύπου προκάλεσε μεγάλη πολιτική κόντρα· καθώς είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι Έλληνας πρωθυπουργός ...

Γιώργος· Παπανδρέου· είχε εκμυστηρευθεί στον· πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ότι "κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα".

O· υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε υπονοήσει ότι επρόκειτο για τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Tότε αποδείχθηκε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, αναφερόταν σε· γνωστές δηλώσεις του νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Φέτος· το άγχος και η γκρίνια ήταν· διάχυτα στην διήμερη επίσκεψη του· "Τσάρου" της ελληνικής οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου· στην Ουάσιγκτον με αφορμή την τακτική εξαμηνιαία σύνοδο του ΔΝΤ.

Άγχος γιατί προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και κυρίως τις διαρροές από στελέχη του ΔΝΤ προς τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Γκρίνια· από το στενό περιβάλλον του γιατί του την "επεσαν" στην Αθήνα επειδή χρησιμοποιήσε το προεδρικό αεροσκάφος για να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, αλλά και λόγω της "κακής" μεταχείρισης του από τους Έλληνες δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.

Στην συνέντευξη τύπου του περασμένου· Σαββάτου του "γύρισαν τα λαμπάκια" καθώς· όπως είπε δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί και για το τι απαντά στις επικρίσεις που δέχεται από συναδέλφους του.

Οι· ερωτήσεις και οι αλαζονικές απαντήσεις οn camera έπαιζαν από το πρωί της Κυριακής σε όλα τα αθηναϊκά κανάλια. Συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών από την Αθήνα φρόντισαν να ενημερώσουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι «σηκώνεται πολύς καπνός» από τις ειρωνικές δηλώσεις απέναντι σε αυτούς που του ασκούν κριτική μέσα στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση.

Την Κυριακή ήταν όλη μέρα στο τηλέφωνο μιλώντας συνέχεια με ανθρώπους του στην Αθήνα και φαινόταν κατήφης και ανήσυχος. Ήταν φανερό ότι είχε αλλάξει η ατζέντα και είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολλών εχθρών του.

Το κέφι του το χάλασε ακόμη περισσότερο όταν τα άκουσε και από τον «προϊστάμενο» του και το αφεντικό του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Στην διάρκεια της συνάντησης τους ο Στρος Καν του τα "έχωσε χοντρά" για την ανικανότητα· να μαζέψει φόρους και να κλείσει τους φοροφυγαδες στην φυλακή. "Βάλτε κάποιον μεγαλοφοροφυγά· στην φυλακή" φέρεται να του είπε σε έντονο ύφος.

Ο υπουργός Οικονομικών έμεινε· κατά την διάρκεια της παραμονής του στο...ταπεινό ξενοδοχείο Sofitel, που είναι αλήθεια οτι· δεν βγάζει μάτια και δεν ξεχειλίζει απο πολυτέλεια. Τιμή διανυκτέρευσης για σουίτα μόνο· 480 δολάρια την βραδιά. Ήξερε, ότι μπορεί κάποιοι παπαράτσι από την Αθήνα να του την έχουν στημένη εάν έκλεινε ακριβό ξενοδοχείο. Όμως δεν υπολόγισε οτι θα του την "έπεφταν"· τόσο άγρια για το προεδρικό αεροσκάφος.

Πάντως καμία σχέση η παρουσία του στην Ουάσιγκτον σε σύγκριση με άλλες φορές που τον ειχε αγκαζέ ο Ντομινίκ Στρος Καν· και τον αποθέωνε σε διάφορα πάνελ· παρουσιάζοντας τα κατορθώματά του στην Ελλάδα.· Στην Ουάσιγκτον εμφανίστηκε με "κομμένα τα φτερά", ήρθε για να πάρει οδηγίες απο αυτούς που μας κυβερνούν και είχε· φάτσα· όπως εκείνη του...τερματοφύλακα πριν απο το πέναλτι.

 

απο  newpost.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 10:30