Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 17:30

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ:Ερώτηση στη βουλή σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο της Π.Ε. Κοζάνης

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο της Π.Ε. Κοζάνης.

Τα προβλήματα ενέχουν κινδύνους για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, αλλά και για την υγεία των πολιτών και κατ' επέκταση τη Δημόσια Υγεία.
Ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου τα προβλήματα τείνουν να προσλάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα από τα τέλη Οκτωβρίου 2015 αποφασίστηκε η εκ περιτροπής, ανά 15νθημερο, λειτουργία της παιδιατρικής και μαιευτικής κλινικής εναλλάξ στα δύο νοσοκομεία (Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο).
Δύο φορές το μήνα νεογνά, με τις μητέρες τους καθώς και νοσηλευόμενα μικρά παιδιά μεταφέρονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και μάλιστα με ιδιωτικά μέσα λόγω υπολειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης όπου συζητήθηκε το θέμα παρουσία του Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ καθώς και πολιτών και φορέων φαίνεται ότι τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο στις κλινικές της παιδιατρικής και μαιευτικής.
Εκπρόσωποι φορέων με γνώση των συνθηκών που επικρατούν στο Νοσοκομείο όπως ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Σύλλογος ειδικευόμενων ιατρών, γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο αλλά και αιρετοί με γνώση της λειτουργίας του έθεσαν από κοινού το ζήτημα της επαπειλούμενης διακοπής λειτουργίας της παθολογικής κλινικής γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Οι πιο πάνω κοινές διαπιστώσεις και η αδυναμία των εκπροσώπων της Υγειονομικής & Νοσοκομειακής Διοίκησης να δώσουν απαντήσεις οδήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο να καλέσει τους πολίτες σε κινητοποίηση που ορίσθηκε για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.
Στην κινητοποίηση δήλωσαν συμμετοχή οι φορείς της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής δεδομένου ότι το Μαμάτσειο καλύπτει νοσοκομειακά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Π.Ε. Κοζάνης.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.
2. Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν με μόνιμο ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό.
3. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τα 5 Νοσοκομεία καθώς και τα Κέντρα Υγείας στη Δυτική Μακεδονία εκτός από τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού και κυρίως γιατρών από μονάδα σε μονάδα που τείνουν να παγιωθούν οξύνοντας τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου Γιάννης Μανιάτης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 17:35