Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 20:21

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


koukoulopoulos_vouliΕρώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Οικονομίας, κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, μαζί με άλλους 13 συναδέλφους του, σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο των αγροτών.
Με την ερώτηση ζητείται απ΄ τους Υπουργούς τώρα που επανέρχεται το θέμα της εξίσωσης

του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης , να απαντήσουν για το τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν για να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά ιδιαίτερα των περιοχών όπου το κόστος θέρμανσης είναι ήδη υψηλό, λόγω ειδικών κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και οι αγρότες.

 

Η ερώτηση των 14 βουλευτών έχει ως εξής:
«Επειδή επανέρχεται η συζήτηση για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα εκτεταμένα φαινόμενα φοροδιαφυγής στο συγκεκριμένο τομέα, θέλουμε να υπογραμμίσουμε την ανάγκη, πριν οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, να ληφθούν υπόψη και να αντιμετωπισθούν σχεδιασμένα, δυο εξαιρετικής σημασίας ζητήματα.

Πρώτον: Να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά, ιδίως σε περιοχές της χώρας, όπου επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες, αφού το κόστος θέρμανσης απορροφά μεγάλο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Η μέριμνα αυτή, κάτω απ' τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί όρο επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Δεύτερον: Το πετρέλαιο αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Εκτιμούμε εξάλλου, ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει τομέα - κλειδί για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την πράσινη ανάπτυξη, με άμεσα και απτά αποτελέσματα, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα. Αυτό σημαίνει, εκτός όλων των άλλων, και ιδιαίτερη μέριμνα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Η άποψή μας είναι, ότι το "αγροτικό πετρέλαιο„ , με την έννοια του μειωμένου κόστους του πετρελαίου για αγροτική χρήση, είναι μια θετική και αναγκαία επιλογή, που πρέπει να εξετασθεί και να σχεδιασθεί λεπτομερώς, πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ερωτώνται, λοιπόν οι κ. Υπουργοί:
Πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω ζητήματα;».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 20:29