Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011 13:40

Ραγκούσης: Θέμα αρχής το 40ωρο στο δημόσιο


ragoysisΟ υπουργός Εσωτερικών καυτηρίασε τη στάση της ΝΔ για το ωράριο
«Το άρθρο 41 είναι θέμα αρχής και όχι στοχοθεσίας συγκεκριμένων επιδιώξεων» τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αναφερόμενος στην επίμαχη διάταξη, ενώ στο επανειλημμένο κάλεσμα της ΝΔ να τεκμηριώσει πως προκύπτει η εξοικονόμηση 45 χιλιάδων θέσεις εργασίας από την αύξηση του ωραρίου απάντησε:

«Δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ούτε στην Ολομέλεια. Γιατί είπαμε ότι φέρνουμε αυτή τη ρύθμιση με σκοπό να εξοικονομηθούν 45 χιλιάδων θέσεις εργασίας. Και 10 θέσεις να ήταν πάλι θα το φέρναμε. Είναι μια διάταξη αρχής, μια διάταξη ευθύνης που έχει να κάνει με στελέχη και εργαζομένους ιδιωτικού από τη μια και στελέχη και εργαζομένους του δημοσίου τομέα από την άλλη».

Ο υπουργός με αφορμή τα «πισωγυρίσματα» της ΝΔ στο θέμα, επετέθη στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και προσωπικά στον πρόεδρό της τονίζοντας «πιστεύω ότι αυτό που συνέβη είναι μια ακόμη απόδειξη της αντίφασης που υπάρχει και διαρκώς εκδηλώνεται από τη βασική επιλογή της ΝΔ και του προέδρου της εδώ και 1,5 χρόνο, να μην προτάξει το εθνικό συμφέρον αλλά –το προσωπικό του συμφέρον – ούτε καν το παραταξιακό».

Η ΝΔ ψηφίζει την διεύρυνση του ωραρίου στο δημόσιο
Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η ΝΔ τη διάταξη για την αύξηση κατά 2,5 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου στο δημόσιο. Παρά τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε τις προηγούμενες μέρες, ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Ζώης δήλωσε την Πέμπτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για τις προβλέψεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι με την αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο θα εξοικονομηθούν 45 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, κατηγορώντας τον ότι εξαπέλυσε μια επικοινωνιακή καταιγίδα λέγοντας εκείνος ότι η ΝΔ καταψηφίζει τη ρύθμιση.

πηγη: σκαϊ.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011 13:51