Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 13:55

ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ζητά η τοπική ΝΔ με επιστολή στο Α. Σαμαρά

 
Κύριε Πρόεδρε
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δια στόματος του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναφώνησε για μία ακόμα φορά (δυστυχώς για πολλοστή φορά) την είδη χιλιοειπωμένη φράση για τις προβληματικές ΔΕΚΟ ότι δηλαδή «ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

Έκανε όμως και μία σημαντική εξαγγελία (σημαντική δυστυχώς μόνο ως προς τις αρνητικές επιπτώσεις και το δυσβάσταχτο κόστος που θα έχει μία τέτοια ενέργεια) -υλοποιώντας πάντα τις επιταγές της Τρόικας- για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ σε ποσοστό 17%. Εν ολίγοις, όχι απλά ξεκάθαρα αλλά ΠΑΡΑ πολύ ξεκάθαρα ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την ιδιωτικοποίηση άνευ όρων της ΔΕΗ, το ξεπούλημά της στους ιδιώτες αφήνοντας όλη τη χώρα άναυδη για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μία υγιή, κερδοφόρα και με προοπτικές επιχείρηση.

Με γνώμονα πάντα το συμφέρον της Εθνικής μας Οικονομίας, της Ελλάδας ολάκαιρης και φυσικά και της περιοχής μας (Ενεργειακό λεκανοπέδιο) που για 50 και πλέον χρόνια υφίσταται τις συνέπειες –θετικές και αρνητικές- απ΄ τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, η ΝΟΔΕ Κοζάνης σας αποστέλλει την παρούσα επιστολή.

Μία επιστολή που αποτελεί καταστάλαγμα συνεδριάσεων της ΝΟΔΕ, πολύωρων συζητήσεων και διαλόγων για το επίμαχο ζήτημα της μετοχοποίησης. Στόχος μας είναι να κάνουμε μνεία στις διαχρονικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και της τοπικής κοινωνίας, για το θέμα αυτό που έχει φέρει τα πάνω κάτω στους κανόνες τις λογικής, στον ορθολογισμό και στην διάσταση της «ηθικής διαχείρισης» κάποιων πραγμάτων.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το κατάφερε και αυτό, ανέτρεψε ακόμα και αυτά που δε φανταζόταν κανένας. Ήταν το ίδιο αυτό κόμμα που επί Νέας Δημοκρατίας διατείνονταν ότι έστω και 1% εαν μετοχοποιηθεί η ΔΕΗ «θα γίνει πόλεμος». Παρόλα αυτά όχι το 1 αλλά το 49% μετοχοποιήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ενώ τα ήδη υποτιμημένα οφέλη αυτής, πήγαν για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες που δημιούργησαν κατά την διακυβέρνησή τους. Άραγε μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να μας πείσει, έστω και τούτη την ύστατη ώρα, ότι με τα 400 περίπου εκ. ευρώ που θα εξοικονομήσουν από το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα καταφέρουν να σώσουν τη χώρα;

Σήμερα, τούτη την ώρα η Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία βρίσκονται επί ποδός για τα αυτονόητα. Για να διατηρήσει η ΔΕΗ τον δημόσιο χαρακτήρα της, για να απολαμβάνουν οι πολίτες φθηνό ρεύμα, για να έχει η επιχείρηση κοινωνικό προφίλ, για να εξασφαλιστεί η ευρωστία της Εθνικής μας Οικονομίας, για να διασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική της λιγνιτοφόρας και υδροφόρας Περιφέρειάς μας, για να διατηρήσει ο λιγνίτης την ταυτότητά του ως Εθνικό μας καύσιμο. Για να κατασκευαστούν επιτέλους οι νέες μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας «Πτολεμαΐδα V» και «Μελίτη II» όπως προβλέπει ο ενεργειακός σχεδιασμός και όπως καταρτίστηκε επί Ν.Δ. , να επενδύσει η ΔΕΗ στις Α.Π.Ε. , να γίνουν οι μετεγκαταστάσεις οικισμών που πλήττονταν και πλήττονται από την εξορυκτική και παραγωγική δραστηριότητα της ΔΕΗ, για την παροχή ασφαλούς και φθηνής Τ/Θ σε ακόμα περισσότερους οικισμούς της Δ. Μακεδονίας με πολύ σημαντικές θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην οικονομία της περιοχής, για να αποδώσουν τις εξωρυχθήσες εκτάσεις στην τοπική κοινωνία . Για την ανάπτυξη πολλών παράλληλων επιχειρηματικών δράσεων, για την διατήρηση των υπαρχόντων αλλά και την δημιουργία νέων των θέσεων εργασίας. Μα τόσο ασήμαντα φαντάζουν πλέον όλα αυτά στα μάτια των Κυβερνόντων;

Ευελπιστούμε ότι όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να τα αναλύσουμε σε κατ΄ ιδίαν συνάντησή μας στην Αθήνα ή σε επικείμενη επίσκεψή σας στην περιοχή μας.

Κύριε Πρόεδρε

Σήμερα, ο ένας μετά τον άλλο οι θεσμικοί φορείς συντάσσονται στον αγώνα που έχει ξεκινήσει προκειμένου να αποσοβηθούν τα χειρότερα που θα έπονται της προτιθέμενης μετοχοποίησης. Περιφέρεια, Δήμοι, ΓΣΕΕ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Εργατικά κέντρα, συνδικάτα , Εμπορικοί και λοιποί σύλλογοι, φορείς (ΤΕΕ, ΟΕΕ ,ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΑΜΕΑ κ.α) έχουν λάβει αποφάσεις και έχουν επιστρατεύσει κάθε τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς μία θετική κατεύθυνση. Ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια αρνούμενοι να δουν την πραγματικότητα.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία οφείλει να μην ενδώσει στις επιταγές της Τρόικας και στους κατ΄ επίφαση όρους του μνημονίου. Οφείλει να μην γίνει το ¨υποστήριγμα¨ του ΠΑΣΟΚ (που αλληλοσπαράσσεται και τελεί υπό ιδεολογικό ντελίριο φορώντας το σοσιαλιστικό του προσωπείο και εφαρμόζοντας άκρως νεοφιλελεύθερες πολιτικές με οδυνηρές συνέπειες για το Έθνος), αλλά και όλων των φίλα προσκείμενων Μνημονιακών. Οφείλει να μην ¨συναινέσει¨ σε μία πολιτική που, για περιπτώσεις όπως αυτή της ΔΕΗ, ασκείται με απόλυτη αποτυχία οδηγώντας μας στην καταστροφή.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να στηρίξει, να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει τις διαχρονικές της θέσεις για μία ΔΕΗ που θα έχει Εξυγιανθεί, για μία ΔΕΗ Δημόσια με ποσοστό 51%, για μία ΔΕΗ με προοπτικές ανάπτυξης, επενδύσεις και πολλαπλά οφέλη για την ίδια, την οικονομία, τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες.

Σήμερα, ΤΩΡΑ κύριε Πρόεδρε, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να καταστήσει αταλάντευτα σαφές το ιδεολογικό της στίγμα ότι δηλαδή είναι έναν κόμμα Φιλελεύθερο, Κοινωνικό, Πατριωτικό έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει την Ελπίδα στον Έλληνα και να ξαναζωντανέψουν οι αξίες, τα ιδανικά και όσα καταρρακώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ.

Με σεβασμό και εκτίμηση

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 13:58