Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 08 Μαϊος 2011 20:13

Κατσέλη: Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο


«Όλοι συμφωνούμε ότι η ΔΕΗ πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο για να συμβάλει στη τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας, στην καθολικότητα των υπηρεσιών και στη διασφάλιση χαμηλής τιμής. Είναι ζήτημα διαλόγου, αν αυτό διασφαλίζεται με ποσοστό δημόσιας συμμετοχής 34%», δηλώνει η υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη.Σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", διευκρινίζει ότι η απόφαση θα ληφθεί σύντομα με ανοικτή διαβούλευση, μετά την πρώτη συζήτηση που έγινε στο υπουργικό Συμβούλιο και τονίζει ότι "θα ληφθούν τελικές αποφάσεις με την ψήφιση του Προγράμματος στη Βουλή».

Σε ότι αφορά τις ΔΕΚΟ, υπογραμμίζει ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά, καθώς «δεν πρέπει να περάσουμε από κρατικά σε ιδιωτικά μονοπώλια ή ολιγοπώλια, γιατί τότε θα ωφεληθούν μόνο κάποιοι λίγοι ιδιώτες».

Τονίζει ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια για το οικογενειακό επίδομα, στα επιδόματα προστασίας του παιδιού ή το επίδομα ανεργίας και προσθέτει πως «εισοδηματικά κριτήρια θα μπουν εκεί που χρειάζεται». Δηλώνει ότι πάντα είχε εξαίρετη συνεργασία με την τρόικα και ίσως μερικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η συνεργασία χτίζεται μέσα από το διάλογο, την αντιπαράθεση ιδεών και τη σύνθεση απόψεων.

Δεν αποκλείει αλλαγές στο νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, καθώς δηλώνει: «παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην αγορά, την υλοποίηση του νόμου, και όπως πάντα, αν και όταν χρειαστεί προχωρούμε σε βελτιωτικές ρυθμίσεις». Ζητά αλλαγή στον ευρωπαικό μηχανισμό, καθώς θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι πιο ανεξάρτητος από τις πολιτικές διεργασίες και να μπορεί να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Σημειώνει ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος τον περασμένο Μάιο και πως όταν χρειάζεται αναπροσαρμόζεται, ενώ σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση τονίζει: «αν μιλάμε για πιθανή επιμήκυνση αποπληρωμής ή μείωση του κόστους δανεισμού , ύστερα από συμφωνία με τους δανειστές, κάθε λογικός άνθρωπος θα συμφωνήσει. Αν όμως μιλάμε για κούρεμα ή στάση πληρωμών, κάτι τέτοιο θα βοηθούσε μόνο τους κερδοσκόπους».

πηγη: Ελευθεροτυπια & newpost.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Μαϊος 2011 20:20