Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2011 14:48

Σκληρή επίθεση του πρώην υφ, Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Παπαδόπουλου στον νύν υπουργό Κ. Σκαναδαλίδη στην Κοζάνη

100128_mixalis_papadopoulos

Δεν θέλω να κάνω παρουσίαση του έργου μας , απλά προσπαθώ να σας αναφέρω λίγους από τους τομείς στους οποίους σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε έργο σε έναν μόλις χρόνο σε αντίθεση με τους είκοσι μήνες της διακυβέρνησης σας  και μόλις εσείς καταφέρατε τα εξής τόνισε ο τομεάρχης μεταφορών της ΝΔ Μ. Παπαδόπουλος:
• να ελαττώσετε το ποσό πριμοδότησης των νέων αγροτών στον βωμό της πολιτικής


• συγκεντρώσατε όλη την διαδικασία εγκρίσεων στην Ειδική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ στην Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται σε καθυστέρηση και γραφειοκρατία αφού μέχρι πρότεινος εγκρίσεις δίνονταν από τις Περιφέρειες
• αδρανοποιήσατε το πρόγραμμα «Αλεξ . Μπαλτατζής» το οποίο είχε σχεδιαστεί να δώσει 1,2 εκ € σε κάθε καποδιστριακό τότε Δήμο με αποτέλεσμα να χαθούν πόροι από την αυτοδιοίκηση και βέβαια να καρκινοβατεί η απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων και να εντάσσονται «έτοιμα» έργα ή να μεταφέρονται χρήματα από κωδικό σε κωδικό.
• Σταματήσατε τις μελέτες των αναδασμών
• Ενώ υπάρχει παντελή απουσία ελέγχων των εισαγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων κι επίσης πάγωσε κάθε αποζημίωση αγροτών αφού διαλύσατε στην ουσία τον ΕΛΓΑ.

Σε άλλο σημείο τόνισε οτι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετώπισαν την αδιαφορίατης κυβέρνησης  και γεύτηκαν την κοροϊδία της. Επισης σημείωσε οτι  εμείς θέλουμε να πετύχουν για το καλό της Ελληνικής γεωργίας. Αρκεί να αποφασίστε επιτέλους εσείς και η Κυβέρνηση σας να ασχοληθείτε σοβαρά με τον Πρωτογενή τομέα .
Υπάρχουν οι δυνατότητες για την Δυτ. Μακεδονία αλλά και την Ελλάδα, ακόμα και τώρα τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε .
Χρειάζεται όραμα , χρειάζεται σχέδιο , χρειάζεται βούληση . Επιτέλους ας ξυπνήσουμε τον κοιμώμενο γίγαντα της γεωργίας και κτηνοτροφίας καθώς και των μεταποιημένων προϊόντων της.
Ας αξιοποιήσουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και ας οδηγήσουμε τους έλληνες αγρότες σε παραγωγή ποιοτικών προϊόντων , ονομασίας προέλευσης , προϊόντα που το ΥΠΑΑΤ θα βοηθήσει μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην προώθηση τους στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό .
Τέτοιου είδους συναντήσεις έγιναν και επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Τότε είπαμε λίγα και κάναμε πολλά. Ήμασταν δίπλα στον αγρότη και στον κτηνοτρόφο, τους στηρίξαμε, ενισχύσαμε το εισόδημα τους, σχεδιάσαμε με τους τοπικούς φορείς την Περιφέρεια, την Νομαρχία και τους Δήμους το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», υλοποιήσαμε ένα μέρος του, όσο προλάβαμε, και έρχεστε εσείς το σταματάτε επί είκοσι μήνες, το παγώνετε, το μηδενίζετε και ακόμα δεν έχετε ξεκινήσει.
Για ποια ανάπτυξη μιλάτε;
Περιμένουμε να υλοποιήσετε τους στόχους και τις δεσμεύσεις που καταθέσατε σήμερα.
Εμείς από την Δυτική Μακεδονία δεσμευόμαστε ότι σε κάθε τέτοια προσπάθεια , από όπου και αν προέρχεται , θα σταθούμε δίπλα με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο εισόδημα στον αγρότη της περιοχής .

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαϊος 2011 17:51