Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 15:18

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Σ. ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ: «ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ»

 Για οικονομικό αδιέξοδο των δήμων του Ν. Κοζάνης έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης Σ. Ζαμανίδης σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της περιοχής, σήμερα το πρωί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Ζαμανίδης «πάνω από τους μισούς δήμους του Ν. Κοζάνης, αδυνατούν να πληρώσουν μισθούς και δώρο Πάσχα στους υπαλλήλους».

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ επισήμανε ότι η μείωση των κεντρικών αυτοτελών πόρων στους δήμους έχει αγγίξει το 35% με 40%, με αποτέλεσμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλαμβάνει να επωμιστεί ένα μεγάλο κόστος εις βάρος των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες. Ο κύριος Ζαμανίδης έθεσε το ερώτημα εάν κάτω από αυτές τις συνθήκες που επικρατούν σε πολλούς δήμους του Ν. Κοζάνης, μπορεί να υπάρξει διάλογος για το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης έκανε λόγο για «υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και ανέφερε ότι μετά το Πάσχα η ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης θα συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την δυσμενή θέση των δήμων και ανακοίνωσε την πρόθεση για μαζικές κινητοποιήσεις, καθώς τα μηνύματα που εκλαμβάνονται από κάθε γωνιά της χώρας, δείχνουν ότι θα υπάρξουν πανελλαδικές φωνές διαμαρτυρίας.

Στην συνέντευξη τύπου ο κύριος Ζαμανίδης αναφέρθηκε και στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών από την «Πρόσκληση 192 της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού» σε όλους τους δήμους του Ν. Κοζάνης, σε δύο συγκεκριμένα σημεία που έχει επιλέξει ο κάθε δήμος σε χώρους που χαρακτηρίζονται από υψηλή επισκεψιμότητα όπως ( χώροι συνάθροισης κτλ). Η παροχή του διαδικτύου θα παρέχεται δωρεάν και θα είναι προσβάσιμη χωρίς την ύπαρξη κωδικών. Το έργο αφορούσε 40 σημεία στον Ν. Κοζάνης και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2009.

Στέλιος Φούντογλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 19:37