Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2011 11:53

Η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

katalipsi-panepistimioΠαρά τις δυσοίωνες προοπτικές για την ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων ή σχολών που συνιστούν η κρίση αυτή καθ' εαυτή αλλά και η πρόθεση της κυβέρνησης, βάσει και συμβατικών πια, απέναντι στους δανειστές μας υποχρεώσεων, να συγχωνεύσει τα Πανεπιστήμια της χώρας, η στάση της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ..

στο θέμα του πάγιου αιτήματος από μέρους της τοπικής κοινωνίας, της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στα Γιάννενα, παραμένει σταθερή, σύμφωνα με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.
«Η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» δήλωσε ο Πρύτανης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το πρωί της Τετάρτης, απαντώντας σε ερώτηση των «Π.Ν.».

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την είδηση της προγραμματιζόμενης για μετά το Πάσχα εκλογής των τριών πρώτων μελών ΔΕΠ που θα στελεχώσουν το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ επίκειται αίτημα για την εκλογή και άλλων τριών μελών ΔΕΠ. Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος έχει καθοριστεί από την προσωρινή επιτροπή διοίκησης και αυτό που λείπει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλμπάνης, είναι οι φοιτητές...

Είναι γνωστό πως πριν από έναν χρόνο, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η Αρχιτεκτονική των Ιωαννίνων δεν συμπεριελήφθηκε στο μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων και έκτοτε αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» από την πλευρά της πολιτείας, με δεδομένο ότι το Πανεπιστήμιο δηλώνει πανέτοιμο για να υποδεχθεί το Τμήμα τους πρώτους φοιτητές. Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα, σε συνεργασία με το Δήμο, η Πρυτανική Αρχή αναζητά και ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης για να στεγάσει την Αρχιτεκτονική.
Κατά τα λοιπά, την Πολυτεχνική Σχολή θα απαρτίσουν πέραν της Αρχιτεκτονικής, το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, όταν προχωρήσει από τα αρμόδια όργανα, η μετονομασία του υφιστάμενου Τμήματος Πληροφορικής. Και στην περίπτωση που προχωρήσει η δημιουργία του Πολυτεχνείου, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνένωσης και με άλλα ομοειδή τμήματα γειτονικών πόλεων, μιας και ήδη η Σύγκλητος έχει εξετάσει αίτημα φοιτητών της Κοζάνης να έλθουν στα Γιάννενα.
Όσον αφορά τέλος, το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, ο κ. Αλμπάνης επανέλαβε την απόφαση της συνέλευσης, την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων να κυνηγήσει το Τμήμα απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας και παρακάμπτοντας το ΤΕΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Μαϊος 2011 11:57