Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 09:33

Πιτσιόρλας: Υλοποιώ τις ιδιωτικοποιήσεις που η κυβέρνηση και οι «53» έχουν συμφωνήσει

«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ισχυρή ηγεσία και προσήλωση στο στόχο και οποιαδήποτε συζήτηση περί εκλογών έχει αρνητικές συνέπειες» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΪΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

 

Οπως είπε, χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις και σύγκρουση με βαθειά ριζωμένες αντιλήψεις και δομές που θα μας οδήγησαν στην κρίση. Και αυτό δεν γίνεται εάν κάθε τρεις και λίγο έχουμε εκλογές. Όταν τα κόμματα σκέφτονται τις εκλογές σκέφτονται το πώς θα μαζέψουν ψήφους και ψαρεύουν στην δυσαρέσκεια. Αυτό είναι το χειρότερο κλίμα για να ληφθούν σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις. Το χειρότερο κλίμα για να κυβερνηθεί σωστά η χώρα. Κατηγορηματικά λοιπόν απαντώ ότι όχι μόνο δεν χρειάζονται εκλογές αλλά και ότι και μόνο η εισήγηση περί εκλογών έχει αρνητικές συνέπειες τόνισε.  Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιτσιόρλας, ανέφερε:

Για το 17% της ΔΕΗ
Υπάρχουν δυο τρόποι να συζητήσει κανείς το θέμα. Ο ένας είναι ο τυπικός και σε συνάρτηση με ένα συμπεφωνημένο και εγκεκριμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Από αυτή τη σκοπιά η μη ιδιωτικοποίηση εφόσον δεν έχει τροποποιηθεί το πρόγραμμα μετά από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συνιστά αθέτηση μιας δέσμευσης.

Ο δεύτερος τρόπος είναι η στρατηγική συζήτηση για την προοπτική της ΔΕΗ και τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης μπορούν να διατυπωθούν πολλές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει στην ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια. Προσωπικά συμφωνώ σε πολλά σημεία με μια πρόσφατη ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη.

Ο στόχος των ιδιωτικοποιήσεων έως το τέλος του έτους 
Πιστεύω ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με ρυθμό ικανοποιητικό και ότι θα πιάσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Πάνω απ’ όλα όμως πιστεύω μέσω της υλοποίησης αυτού του προγράμματος έχουν παραχθεί θετικά μηνύματα για την προοπτική της ελλειμματικής οικονομίας και έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις σημαντικής ανάπτυξης σε συγκεκριμένους τομείς.Το λιμάνι του Πειραιά και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια είναι δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Για το ενδεχόμενο τέταρτου μνημονίου
Η γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί και η ταχύτατη προώθηση όλων των αλλαγών που θα επιτρέψουν να κινηθούν διαδικασίες ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι η σωστή πολιτική. Εάν υπάρξουν δισταγμοί, ταλαντεύσεις, υποχωρήσεις και αργοπορίες τότε διατρέχουμε τον κίνδυνο να περιπέσουμε σε νέες περιπέτειες. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία. Αυτό εγώ θεωρώ ως την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα  του ελληνικού λαού.

Για τις ΔΕΚΟ και το Υπερτμαμείο

Το Υπερταμείο ξεκίνησε ως ιδέα και απαίτηση των δανειστών. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να εξελιχθεί σ’ ένα αναπτυξιακό εργαλείο.

Ως προς τις ΔΕΚΟ έχω να πω το εξής: Αυτό που πρέπει να προστατεύσουμε είναι τα δημόσια αγαθά και να διασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτά. Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο πρέπει να εξασφαλίσουμε τους πόρους που απαιτούνται για τη διατήρηση των δημοσίων αγαθών και την ποιότητα και την προσβασιμότητα σε αυτά.  Οι ΔΕΚΟ λοιπόν πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετούν αυτόν τον στόχο. Και πιστεύω ότι στην πλειονότητά τους υπό σωστή διαχείριση θα μπορέσουν να το πετύχουν. Η μεταφορά τους στο Υπερταμείο μπορεί να βοηθήσει στο να εξασφαλιστεί η σωστή διαχείριση.

Για τους «53» του ΣΥΡΙΖΑ

Ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υλοποιώ το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Αυτό το πρόγραμμα το έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις. Εγώ δεν είμαι υπουργός ή βουλευτής. Τις διαπραγματεύσεις τις έκανε κατά κύριο λόγο ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, ο οποίος τυγχάνει να ανήκει στους «53». Την συμφωνία την ενέκρινε η κυβέρνηση στην οποία υπουργοί είναι στελέχη των «53» και την ψήφισε και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία επίσης μετέχουν ως βουλευτές στελέχη των «53». Ποιοι λοιπόν και γιατί ακριβώς με κατηγορούν;

Με κατηγορούν για το γεγονός ότι υλοποιώ τις αποφάσεις στην λήψη των οποίων συμμετείχαν αυτοί και όχι εγώ; Ή με κατηγορούν γιατί υπερασπίζομαι την πολιτική που αυτοί αποφασίζουν και εγώ υλοποιώ; Στο θέμα αυτό θα απευθυνθώ στους παλαιούς μου συντρόφους και θα πω το εξής: Όταν εφαρμόζω μια πολιτική θεωρώ ότι πρέπει και να την υπερασπιστώ. Εάν δεν μπορώ να την υπερασπιστώ, δεν την εφαρμόζω. Εάν δεν μπορούσα να υπερασπιστώ την πολιτική που εφαρμόζω ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα έμενα ούτε ένα λεπτό σε αυτήν τη θέση.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/news/297715/erhetai-apo-2017-ilektroniko-perioysiologio-ti-tha-prepei-na-dilothei#ixzz4OYGBXrV1

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 09:37