Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 09:27

ΠΑΣΟΚ: "Τα φτερά της ανάκαμψης και ο κ. Τσίπρας"

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από την Ιεράπετρα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο κ. Τσίπρας περιοδεύει στην Κρήτη, προσπαθώντας μάταια να δημιουργήσει προσδοκίες με υπερβατικούς στόχους, μακριά από τη ζοφερή πραγματικότητα. Σήμερα, δήλωσε έτοιμος για ανάκαμψη, αρκεί ν' αφήσουν τα φτερά μας. Χθες, ήταν η απομείωση του χρέους , προχθές το σκίσιμο των μνημονίων, σήμερα η ανάπτυξη.

Εάν πραγματικά ο κ. Τσίπρας πιστεύει στις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών, που βλέπουν, υπό πολλές προϋποθέσεις ανάπτυξη 4-5% για την ερχόμενη διετία 2017-2018, τότε έχει ν' απαντήσει σ' ένα κεντρικό ερώτημα:

Τί συνέβη στην Ελλάδα τη διετία 2015-16 και οι προβλέψεις των ίδιων οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% μετατράπηκαν σε ύφεση 1-1,5%;
Αυτή η οπισθοδρόμηση της χώρας είναι άρρηκτα δεμένη με :

την υπερφορολόγηση
την αύξηση της ανεργίας
τις περικοπές στις συντάξεις
τα λουκέτα στην αγορά
τη μαζική φυγή νέων στο εξωτερικό και επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες
τον εν εξελίξει αφανισμό της αγροτιάς και τον επερχόμενο των επιστημόνων και των επιχειρήσεων.
Αυτός είναι ο απολογισμός δύο ετών του κ. Τσίπρα και γι' αυτόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις, αντί να πουλάει φρούδες ελπίδες για μια ακόμη φορά. Τώρα πια κανείς δεν τον πιστεύει. Όσο για τα φτερά της ανάκαμψης είναι ο ίδιος που κάθεται πάνω τους με τον κ. Καμμένο, γι' αυτό δε λένε να πετάξουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 09:31