Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Μαϊος 2011 18:49

Ενα βήμα πριν από την καταψήφιση ο Αλ. Αθανασιάδης

Ενα βήμα πριν από την καταψήφιση ο Αλ. ΑθανασιάδηςΠεδίο μάχης, ένα βήμα πριν από την ανταλλαγή των πρώτων πυροβολισμών, θυμίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά την πρωθυπουργική ανακοίνωση ότι επιταχύνεται η προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και τη δημοσιοποίηση του καταλόγου με τους συμβούλους του Δημοσίου στην ιδιωτικοποίηση 15 μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών,

ειδικά αφού η ΔΕΗ, για την πώληση της οποίας εκφράστηκαν πολλές διαφωνίες το προηγούμενο διάστημα, φαίνεται ότι παραμένει σταθερά στα κυβερνητικά σχέδια.

 

Οι βουλευτές που είχαν διαφωνήσει δείχνουν να επιμένουν στις αντιρρήσεις τους, ωστόσο αυτό που προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι τόσο η έκφραση διαφορετικών απόψεων, όσο εάν θα υπάρξουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

 

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Εξαρχος, έστειλε ήδη το πρώτο μήνυμα υπογραμμίζοντας ότι δε θα τεθεί μεν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ο καθένας πρέπει ν' αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Παντελής Οικονόμου έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για «ένα κομμάτι ψωμί», οι περισσότεροι συνάδελφοί του όμως περιμένουν να δουν τους όρους στο σχέδιο νόμου.

Επιμένει ο Αθανασιάδης

Ο βουλευτής Κοζάνης, Αλέκος Αθανασιάδης, πάντως που «σήκωσε» το θέμα της ΔΕΗ, προειδοποιώντας ότι θα καταψηφίσει, δε δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω. «Οταν βγει το μαχαίρι από τη θήκη, πρέπει να ματώσει. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», δήλωσε χτες στον «Α», χαρακτηρίζοντας παράλληλα «εγκληματική την απόφασή τους να πουλήσουν το 17% της ΔΕΗ». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχει εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι ετοιμάζεται για την αποχώρησή του από το βουλευτικό αξίωμα, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή. Κατά τον κ. Αθανασιάδη, η κυβέρνηση δε θα βρει ιδιωτικά κεφάλαια που θα θελήσουν να αγοράσουν τη ΔΕΗ, γιατί κατά τον ίδιο «η επένδυση σε ενέργεια που παράγεται από λιγνίτη είναι πλέον ασύμφορη». Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόσφατη συνάντησή του με επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών πρότεινε να πωληθεί το ορυχείο λιγνίτη της Βεύης, το ήμισυ της μονάδας Μελίτη Ι και στη συμφωνία με τον ιδιώτη επενδυτή να υπάρχει η δέσμευση για την από κοινού κατασκευή της μονάδας Μελίτη ΙΙ με τη ΔΕΗ. «Κατά αυτό τον τρόπο το Δημόσιο θα εισπράξει άμεσα 600 - 700 εκατομμύρια ευρώ», υποστηρίζει ο κ. Αθανασιάδης.

Ευθεία επίθεση κατά του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη, εξαπέλυσε χτες η βουλευτίνα Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου, επικαλούμενη την ακτοπλοϊκή απομόνωση της πόλης. «Δεν υπάρχει άγονη Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχουν μόνο άγονες πολιτικές που δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχουν οι ανοιχτοί θαλάσσιοι δρόμοι στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής», επισήμανε.

 

της Αννίτας Στιβακτάκη από τον "Αγγελιοφόρο"

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2011 22:19