Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 13:16

Την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων στην υγεία ζητά το ΚΚΕ

 
100303_kkeΤα προβλήματα στα νοσοκομεία και τις δημόσιες μονάδες υγείας στην Δ. Μακεδονία θα μεγαλώνουν όσο εφαρμόζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης τονίζει το ΚΚΕ.
Στην κατεύθυνση αυτή η ΚΟ της Δ Μακεδονίας του ΚΚΕ δημοσιοποίησε τις θέσεις της για την υγεία στην δυτική Μακεδονία.
''Λγότερες δημόσιες υπηρεσίες υγείας σημαίνει αύξηση του χρόνου αναμονής

στις λίστες και εξαναγκασμό των ασθενών να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα, στα απογευματινά ιατρεία και με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία για τους ασθενείς, θα έχει πολύ μεγαλύτερο οικονομικό κοινωνικό κόστος για τον λαό.

 Ανάπτυξη δημοσίων ΚΥ σε όλους τους δήμους της Δ Μακεδονίας με κριτήρια πληθυσμιακά επιδημιολογικά με βάση την γεωγραφική και οικονομική ενότητα της κάθε περιοχής. Κύρια κατεύθυνση θα έχουν την πρόληψη και την ΠΦΥ και την σύνδεσή τους με την οικογένεια, τους τόπους δουλειάς, τους χώρους μόρφωσης και άθλησης της νεολαίας, τη μητέρα και το παιδί. Πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα για να ανταποκρίνονται στο έργο τους. 

Τη πλήρη κάλυψη των νοσοκομείων με 8 ειδικούς γιατρούς σε κάθε βασική κλινική και πρόληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με σχέσεις εργασίας μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Με 5ήμερο 6ωρο 30ωρο και μια εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς, και το προσωπικό βάρδιας.

 Την άμεση στελέχωση και λειτουργία του κέντρου αποκατάστασης του Αμυνταίου που θα λειτουργεί στα πλαίσια του ΕΣΥ.

Την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων πιστώσεων για την πλήρη κάλυψη των εφημεριών και του αναγκαίου σύγχρονου ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού.

 Την πλήρη στελέχωση των πολυιατρίων του ΙΚΑ και της ΔΕΗ, και τη εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού μέχρι την ένταξή τους στα ΚΥ.

 Απαγόρευση συμβάσεων των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα υγείας.
Η συζήτηση για την λειτουργία πανεπιστημιακού νοσοκομείου γίνεται προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον λαό για να συρρικνώσουν τα νοσοκομεία και τις δημόσιες μονάδες

Είναι άλλο πράγμα να έχεις μια κλινική καρδιολογίας που μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα νοσοκομείο ή μια εντατική μονάδα νεογνών και άλλο πανεπιστημιακό περιφερειακό νοσοκομείο, που σημαίνει, πανεπιστήμιο, παροχή υψηλά εξειδικευμένων και πρωτοποριακών υπηρεσιών υγείας, έρευνα, εκπαίδευση κλπ.

Η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων χωρίς πολιτική ρήξης και ανατροπής με αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Για να ωφεληθεί ο λαός πρέπει να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων και να αδυνατίσουν τα κόμματα που είναι πολιτικοί εκφραστές τους.

Απόφαση χρειάζεται και εμπιστοσύνη στην λαϊκή δύναμη. Ν αναπτυχθούν κοινοί αγώνες των υγειονομικών των εργαζομένων αυτοαπασχολούμενων που θα μπορούν να υπερασπίσουν το σύστημα για δημόσια δωρεάν υγειά για όλους''.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 13:34