Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 08:06

Παρέμβαση στην βουλή του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές στα ορυχεία της ΔΕΗ σε Μαυροπήγη- Ποντοκώμη στη Π.Ε Κοζάνης

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τις Υπουργούς  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές στα ορυχεία της ΔΕΗ σε Μαυροπήγη- Ποντοκώμη στη Π.Ε Κοζάνης, για άλλη μια φορά, βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας καθώς είναι απλήρωτοι 2 μήνες (Ιούνη- Ιούλη).

Οι ευθύνες βαραίνουν την ΔΕΗ Α.Ε που καθυστερεί στην καταβολή των χρημάτων για την μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και το υπουργείο πολιτισμού που μειώνει τη χρηματοδότηση και περικόπτει προσωπικό, το οποίο διεκπεραιώνει και τις διαδικασίες μισθοδοσίας, στις εφορίες αρχαιοτήτων.

Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές αναγκάζονται να παρέχουν την εργασία τους εδώ και 2 μήνες απλήρωτοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν καθημερινά τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν διαμορφώσει χιλιάδες νόμους ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

 

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα Ιούνη- Ιούλη στους συμβασιούχους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές και να πληρώνονται πλέον κανονικά κάθε μήνα.
  • Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, στις αρχαιολογικές ανασκαφές και στις εφορίες αρχαιοτήτων, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των εργασιών με την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Οι βουλευτές

 

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 08:09