Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 19:21

Κώστας Γαβρόγλου: Στην σύνοδο των Πρυτάνεων θα ανακοινωθούν οι νέες οργανικές θέσεις για μέλη ΔΕΠ στα νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας

του Σπύρου Κουταβα

«Στις  16 Μαρτίου  στην Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Κρήτη  θα ανακοινωθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός θέσεων μελών ΔΕΠ  για τα  πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν εμπλακεί σε αυτό το εγχείρημα της συγχώνευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Φλώρινα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου που περιοδεύει από το πρωί στην ακριτική πόλη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι  αυτά τα ιδρύματα «θα έχουν  και μια  επιπρόσθετη χρηματοδότηση».

Ανακοίνωσε ότι στο τέλος Μαρτίου θα νομοθετηθεί  η πρόταση για την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ της χώρας μόνο με το απολυτήριο Λυκείου» και όχι αποκλειστικά με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων.

Δήλωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στην μεταρρύθμιση της τρίτης Λυκείου.  «Πάμε να κάνουμε ένα προπαρασκευαστικό έτος με τέσσερα μαθήματα, με έξι ώρες το κάθε μάθημα» και όπως συμπλήρωσε «με το επίπεδο των εκπαιδευτικών που διαθέτουμε στο δημόσιο σχολείο δεν θα χρειάζεται ουδεμία εξωσχολική υποστήριξη του μαθητή για την εισαγωγή του στην ΑΕΙ».

Σε άλλο σημείο μίλησε για τον εξ ορθολογισμό των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την θετική έκβαση αυτής της συμφωνίας που από κοινού ανακοίνωσαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στις 6 Νοεμβρίου  και πρόσθεσε ότι «περιμένουμε τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο κείμενο που καταθέσαμε ευελπιστώντας ότι ο εξορθολογιαμός θα γίνει προς όφελος της κοινωνίας μας».

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις διαμαρτυρίες του προεδρείου της ΟΛΜΕ στο θέμα  αλλαγής ώρας έναρξης των μαθημάτων, ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι όταν παραδοθούν τα πορίσματα της επιστημονικής επιτροπής που έχει συσταθεί για το θέμα τότε θα συζητήσουμε και με την ΟΛΜΕ το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, σχολίασε με νόημα ότι έχει ζητηθεί κατά’έπανάληψη  από το ανώτατο  συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών  να προτείνει ένα σύστημα διορισμού  για τούς αδιόριστους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και «μέχρι στιγμής έχει υπάρξει  μια ενδιαφέρουσα σιγή για το θέμα και μαθαίνω ότι εκφράζονται για άλλα  ζητήματα» κατέληξε ο κ. Γαβρόγλου .

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του δημοσιεύματος του BBC σχολίασε ότι έχει τοποθετηθεί το υπουργείο Εξωτερικών στο συγκεκριμένο ζήτημα ενώ στο εάν πρέπει να διδάσκεται ως ξένη η γλώσσα η Μακεδονική της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε ότι ως υπουργός Παιδείας σε αυτή την συγκυρία προτιμά  να μην απάντηση στο ερώτημα. Στο θέμα της λειτουργίας φροντιστηρίου  με διδασκαλία της συγκεκραμένης γλώσσας απάντησε ότι  η κυβέρνηση θα πάρει τις συγκεκριμένες αποφάσεις όταν πρέπει.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 16:29