Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 00:46

Ελ. Χατζηγεωργίου: «Το μήνυμα των ευρωεκλογών θα 'ναι αισιόδοξο και σαφές για την χώρα»

«Οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους στην άνοδο της ακροδεξιάς που ίσως να βάλει σε κίνδυνο το ίδιο το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου μιλώντας σε

δημοσιογράφους των Γρεβενών μετά την ολοκλήρωση την διήμερης περιοδείας της στην Δυτική Μακεδονία. Η κα Χατζηγεωργίου τόνισε ότι «το μήνυμα των ευρωεκλογών θα ναι και αισιόδοξο και σαφές για τα κράτη μέλη της ένωσης αλλά και για το εσωτερικό της χώρας μας».  
Αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης και τις προσπάθειες της χώρας να βγει από την επιτήρηση και τα μνημόνια, ενώ μίλησε για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός που θα εφαρμοστούν από το 2019, όπως η παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια.
Για την στήριξη των κατοίκων Γρεβενών που ζουν σε μια ορεινή περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες για μια μεγάλη περίοδο του έτους, ανέφερε την απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη για μείωση κατά 30% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και την μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενεργεία. «Βασικό μας μέλημα είναι να ακούμε τους ανθρώπους και να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις που θα ικανοποιούν την καθημερινότητα των κατοίκων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών» επεσήμανε η κα Χατζηγεωργίου και πρόσθεσε ότι «ο άμεσος στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους, στην περιφέρεια της χώρας».
Αναφερόμενη στο θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων που διαμένουν με προγράμματα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στις  ξενοδοχειακές μονάδες του ορεινού όγκου των Γρεβενών και σχολιάζοντας το αίτημα παράτασης της διαμονής τους για επιπλέον 6 μήνες που διατυπώθηκε από το σύνολο των ξενοδόχων της περιοχής, σημείωσε  ότι «θα το μεταφέρει στην κυβέρνηση ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης σε μια προσπάθεια οι τοπικές επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν από την κρίση να κρατηθούν ζωντανές». 
Βέβαια δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο κύριος στόχος του υπουργείου είναι «η επόμενη ημέρα», όταν οι πρόσφυγες θα έχουν αποχωρήσει από την περιοχή, «να δούμε το μέλλον αυτής της πανέμορφης περιοχής της Πίνδου, μεσα απο πρωτοβουλίες και προγράμματα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο  για το πώς θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην καλύτερη ανάπτυξη του ορεινού όγκου των Γρεβενών».
Η υφυπουργός Ελευθερία Χατζηγεωργίου πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους Πολιτιστικών φορέων της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε θέματα Πολιτισμού, άγριας ζωής, εξερεύνησης της φύσης και που πραγματοποιούν γιορτές, πολιτιστικά και γαστρονομικά γεγονότα που σε κάποιες περιπτώσεις η εμβέλειά τους ξεπερνά  τα σύνορα της χώρας, όπως οι γιορτές των μανιταρόφιλων, και εξέτασαν από κοινού θέματα υποστήριξης πρωτοβουλιών και καλύτερου συντονισμού των δράσεων.     

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ| Σπ. Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 08:32