Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 16:56

Στο αρχείο η δικογραφία για τον Σημίτη - Δεν προέκυψαν στοιχεία για το ονομά του

Δεν προέκυψαν ενδείξεις για το ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του

Τον δρόμο για το αρχείο παίρνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η έρευνα που είχε ανοίξει η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 

για τον Κώστα Σημίτη, τα μέλη της οικογένειας του και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, η οποία άνοιξε με αφορμή την κατάθεση του Γάλλου Μισέλ Ζοσεράν.

Η παραγγελία για την έρευνα με άνοιγμα λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, της συζύγου του, του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη αλλά και του υφυπουργού Ευάγγελου Μαλέσιου και άλλων προσώπων είχε γίνει από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προισταμένη της Αρχής για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ. Αννα Ζαίρη. Η κατάθεση του Ζοσεράν και η δημοσιοποίηση πληροφοριών στον ξένο Τύπο για μαύρες πληρωμές με αφορμή την σύμβαση για την προμήθεια και τον εκσυχρονισμό των φρεγατών άνοιξαν την δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις μαύρου χρήματος. Μετά από έρευνα αρκετών μηνών (η παραγγελία για το άνοιγμα των λογαριασμών φέρει ημερομηνία 30/10/2018)  η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. 

Η κατάθεση Ζοσεράν

Όσα είπε το 2006 στις γαλλικές αρχές το στέλεχος της Thales,  υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του για να πάρει το έργο των φρεγατών, μπήκαν στο μικροσκόπιο της Αρχής, η οποία άνοιξε τους λογαριαςμούς συνολικά 7 προσώπων, μεταξύ των οποίων και του αδελφού του Κώστα Σημίτη, Σπύρου Σημίτη.

Σύμφωνα με τον Ζοσεράν, η γαλλο-ολλανδική εταρία Thales έχασε το έργο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, γιατί «χτύπησαν χαμηλά» ενώ η αμερικανική Saic (σ.σ που τελικά πήρε το έργο) «στόχευσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό» όπως του είχε πει ο αντιπρόσωπος της Thales στην Ελλάδα. 

Κώστας Σημίτης: Δεν έχω τίποτα να κρύψω

Συκοφαντίες είχε χαρακτηρίσει τότε τα όσα ακούγονταν γύρω από το όνομά του ο Κώστας Σημίτης, χαρακτηρίζοντας ευπρόσδεκτη την έρευνα για τους λογαριασμούς του. 

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας.

Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται», ανέφερε χαρακτηριστικά

πηγη:ΕΘΝΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 17:01