Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 20:10

Διάγγελμα Μητσοτάκη για κοροναϊό: Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες

Διάγγελμα για την επιδημία του κοροναϊού στη χώρα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που τα μηνύματα από τους γιατρούς για την κατάσταση είναι δυσοίωνα.

«Ο στόχος μας είναι απλός: Τα σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας», είπε. 

Σχετικά με το κρίσιμο θέμα του εκκλησιασμού και της «θείας κοινωνίας» Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και δεν ανακοίνωσε κλείσιμο εκκλησιών όπως έπραξε η κυβέρνηση της Κύπρου, αφού πρώτα μίλησε για την πίστη του στον Θεό, απευθύνθηκε στους πιστούς λέγοντας πως «ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες» και ζήτησε τη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας που μέχρι σήμερα ισχυρίζεται πως η «θεία κοινωνία» δεν είναι επικίνδυνη, όπως εξάλλου ισχυρίζονται το τελευταίο διάστημα και πολλά κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του κόμματός του. 

«Προσωπικά, τις τελευταίες μέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων.  Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο. Ως Πρωθυπουργός, όμως, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες.  Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας», είπε και πρόσθεσε:

«Τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις.  Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό. Αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα. Ξέρω ότι η πίστη αρχίζει, συχνά, εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών. Και αναλογιζόμενοι πάντα ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες δίπλα μας.»

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια «πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας», αναφέροντας πως «τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας». Σχετικά με τις άδειες των εργαζομένων είπε πως το βάρος «οφείλουμε να το μοιραστούμε όλοι, κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι». Σύντομα θα ανακοινωθούν και μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται, είπε, προσβλέποντας και στην ευρωπαϊκή στήριξη.  Ανακοίνωσε επίσης την πρόσληψη 2.000 γιατρών και νοσηλευτών, ενώ μεγάλο μέρος του διαγγέλματός του αφιερώθηκε στην ατομική ευθύνη των πολιτών και τις συνθήκες υγιεινής που πρέπει να τηρούν οι πολίτες. Σχετικά με τους μαθητές και το κλείσιμο των σχολείων είπε πως «τα παιδιά μας θα βρεθούν με πολύ ελεύθερο χρόνο». «Σε αυτά, λοιπόν, απευθύνομαι: Συνεχίστε το διάβασμα, καλές και μικρές παρέες στο σπίτι και όποτε μπορείτε άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 20:13