Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 17:08

Η ΕΕ τιμά την Διεθνή Ημέρα των Ρομά. Τι δήλωσαν η Αντιπρόεδρος Βιέρα Γιούροβα και η Επίτροπος Χέλενα Ντάλι

Ενόψει της 8ης Απριλίου, Διεθνούς Ημέρας των Ρομά, η Αντιπρόεδρος Βιέρα Γιούροβα και η Επίτροπος Ισότητας Χέλενα Ντάλι εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα έχει θεσπιστεί για να μας υπενθυμίζει ότι οι Ρομά, η μεγαλύτερη μειονότητα στην Ευρώπη, εδώ και αιώνες συνεισφέρουν στην πολυμορφία της Ευρώπης και εμπλουτίζουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Στο διαδίκτυο σημειώνεται και πάλι αύξηση της ρητορικής μίσους και των ψευδών ιστοριών κατά των Ρομά. Πολλοί Ρομά στην Ευρώπη συνεχίζουν να υφίστανται αντιτσιγγανισμό, διακρίσεις και κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό στην καθημερινή τους ζωή, παρά τους ενωσιακούς και εθνικούς κανόνες κατά των διακρίσεων […]. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Για αυτό η Επιτροπή θα παρουσιάσει μια ενισχυμένη στρατηγική για την ισότητα και την ένταξη των Ρομά στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Στην εποχή μας, πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την ένταξη των Ρομά στην κοινωνία και την ισότιμη πρόσβασή τους σε υποδομές που καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία τους από τις λοιμώδεις ασθένειες. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 17:13