Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 10:58

Η δήλωση της Προέδρου φον ντερ Λάιεν για την αποστολή ιατρικού εξοπλισμού σε χώρες της ΕΕ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

«Ο κορονοϊός έχει πλήξει όλες τις χώρες της ΕΕ. Ασκεί πίεση όλα τα συστήματα υγείας.

Όμως κάποιες χώρες και ιδίως η Ιταλία και η Ισπανία επλήγησαν νωρίτερα και με πολύ μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Η στήριξη από την ΕΕ και από τις άλλες χώρες της ΕΕ είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σώζει ζωές. Στις χώρες αυτές, τα νοσοκομεία χρειάζονται πάνω απ' όλα μηχανικούς αναπνευστήρες.

Ευχαριστώ τη Δανία για την αποστολή αναπνευστήρων και ενός κινητού νοσοκομείου στην Ιταλία.

Η προσφορά αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την αποστολή Ευρωπαίων γιατρών και νοσοκόμων από τη Ρουμανία και τη Νορβηγία στην Ιταλία, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Η ΕΕ θα προσφέρει κι άλλη βοήθεια.

Δημιουργούμε ένα στρατηγικό απόθεμα αναπνευστήρων που θα αποστέλλονται στις χώρες που τους χρειάζονται. Η Ρουμανία προσφέρθηκε να είναι η πρώτη χώρα που θα φιλοξενήσει αυτό το απόθεμα της ΕΕ.

Οι πρώτοι 150 αναπνευστήρες που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ βρίσκονται σε φάση παραγωγής και θα αποσταλούν άμεσα στις χώρες που τους χρειάζονται.

Επίσης αγοράζουμε μαζί, μέσω διαδικασιών κοινής προμήθειας, αναπνευστήρες και μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες.

Σε αυτή την πρωτοφανή κρίση είμαστε πιο δυνατοί ενωμένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 16:07