Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 13:09

Ά. Γεωργιάδης: "Όταν μας δοθεί η ευκαιρία θα αλλάξουμε την Συμφωνία των Πρεσπών! - Εάν είχε κερδίσει το VMRO θα την αλλάζαμε."

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT» για την τη συμφωνία των Πρεσπών

Αναφορικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε

ότι «έγινε ένα λάθος από το υπουργείο Εξωτερικών, δεν το πρόσεξε ο υπεύθυνος και όταν έγινε αντιληπτό το λάθος διορθώθηκε και βάλαμε και τους Αμερικάνους και άλλαξαν την ανακοίνωσή τους».

«Εμείς είχαμε πει προεκλογικά, μέσα στα συλλαλητήρια, την ώρα που δινόταν αυτή η μάχη, ότι αν κυρωθεί αυτή η συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων και είμαστε η επόμενη κυβέρνηση θα τη σεβαστούμε. Φυσικά αυτό δεν τη καθιστά ιστορική ή καλή, την καθιστά όμως υποχρεωτική», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση του Τάκη Χατζή για το αν πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία είναι ωφέλιμη για τη χώρα μας ο υπουργός απάντησε: «Είναι κακή συμφωνία, όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησής της».

Επιπλέον τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πει στους Αμερικάνους ότι θέλει να αλλάξει τη συμφωνία και αυτοί απάντησαν ότι «δεν θα σας δοθεί η ευκαιρία γιατί οι Σκοπιανοί θα την τηρήσουν κατά γράμμα».

Με πληροφορίες από το enimerosi24.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 13:14